MAJKA NEMICE KOJA JE BILA U IZRAELU MOLI ZA POMOĆ: Tvrdi da su joj poslali snimak na kome se SVE VIDI (VIDEO)
Šani Luk, Foto: Printscreen/Instagram/shanukkk

potraga za devojkom

MAJKA NEMICE KOJA JE BILA U IZRAELU MOLI ZA POMOĆ: Tvrdi da su joj poslali snimak na kome se SVE VIDI (VIDEO)

Nemicu Šani Luk kidnapovao je Hamas, tvrdi njena majka

Objavljeno:

Šani Luk, nemačka turistkinja, prisustvovala je muzičkom festivalu u Izraelu kada su Hamasovi militanti upali u to područje.

Veruje se da je kidnapovana, zajedno sa još nekoliko desetina izraelskih civila i vojnika koje Hamas drži kao taoce.

Držeći sliku Šani na svom mobilnom telefonu, njena majka je objavila na društvenim mrežama da je porodica dobila snimak na kome se vidi da je njenu ćerku „sa grupom turista u južnom Izraelu kidnapovao palestinski Hamas“.

„Poslat nam je snimak na kome sam jasno videla našu ćerku u nesvesti u kolima sa Palestincima kako se voze po pojasu Gaze“, rekla je ona.

Žena je zamolila za bilo kakvu pomoć ili informaciju.

Izveštaju govore, piše BBC, da su i drugi turisti nestali na festivalu, uključujući britanskog državljanina Džejka Marloua, iako je izraelska ambasada u Velikoj Britaniji rekla za BBC da ne zna da li je on uzet kao talac.

Njegova majka je rekla za novinski sajt Jewish News da je radio kao obezbeđenje na festivalu u gradu Ofakim, nedaleko od Gaze.

Čini se da video snimci postavljeni na društvenim mrežama prikazuju Izraelku, identifikovanu kao Noa Argamani, koja je takođe prisustvovala događaju, koju su dva muškarca kidnapovala i držala na motociklu.

Gili Joskovic, koja je takođe prisustvovala, rekla je za BBC da se sakrila iza drveta dok su naoružani napadači išli okolo i pucali u svakoga na koga su naišli.

Bonus video:

02:30

Diplomata Paić odgovara otkud proizvodnja raketa u Gazi

(Espreso/N1/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.