SRBI U PROBLEMU, NEMA VIŠE VIZE 457: Više neće moći tako lako u Australiju!
Foto: Pixabay

život u australiji pod strožim uslovima

SRBI U PROBLEMU, NEMA VIŠE VIZE 457: Više neće moći tako lako u Australiju!

Popularne vize koje su omogućavale strancima da se dosele u Australiju po veoma povoljnim uslovima će biti zamenje vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom, ali i radnom veštinom
Objavljeno:

Popularne "vize 457" koje su omogućavale strancima da se dosele u Australiju po veoma povoljnim uslovima će biti ukinute, saopštio je australijski premijer Malkolm Turnbul. One će biti zamenje vizama za koje je neophodno bolje vladanje engleskim jezikom, ali i radnom veštinom.

Prema njegovim rečima, promena vize će privući kvalifikovanije radnike, kao i veće zapošljavanje Australijanaca za razliku od jeftine radne snage koja je u zemlju došla u okviru starih viza.

- Imigracijska smo zemlja, međutim činjenice ostaju - radnici iz Australije moraju imati prednost pri zapošljavanju u zemlji - rekao je Turnbul.

Viza 457 uvedena je kako bi se ispunila nestašica kvalifikovane radne snage i dopustilo da oni koji imaju vizu dovedu članove porodice. Međutim zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće, a ne da bi ispunili nestašicu kvalifikovane radne snage.

- Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet - izjavio je Turnbul na konferenciji u Kanberi.

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.