GAZI PEDESETE, A I DALJE IZGLEDA BOŽANSTVENO: Ko je KRALJICA koja zaustavlja POGLEDE? Dočekana "NA NOŽ", a onda...
Kraljica Maksima, Foto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

LEPOTICA

GAZI PEDESETE, A I DALJE IZGLEDA BOŽANSTVENO: Ko je KRALJICA koja zaustavlja POGLEDE? Dočekana "NA NOŽ", a onda...

Zbog ljubavi prema holandskom kralju lepa Argentinka je naučila holandski jezik i korak po korak osvojila krutu javnost koja je sada obožava

Objavljeno:

Čak i onima koji ne prate dešavanja na kraljevskim dvorovima, nije mogla da promakne holandska kraljica Maksima.

Supruga holandskog kralja Vilema-Aleksandra koja je u maju ove godine proslavila 52. rođendan upečatljiva je kako zbog biografije, tako i zbog jedinstvenog stila odevanja koji ruši sve stereotipe.

Rođena je 17. maja 1971. u Buenos Ajresu. Njen otac bio je ministar poljoprivrede Argentine i od malih nogu usadio je Maksimi ljubav prema učenju.

Maksima je 1995. diplomirala ekonomiju, a onda je radila za međunarodne kompanije u rodnom gradu, kao i u Njujorku i Briselu.

Kraljica Maksima
Kraljica Maksimafoto: EPA-EFE/Andre Borges

Prosidba na klizanju

Sa prestolonaslednikom Holandije Vilemom-Aleksandrom upoznala se na žurki u Sevilji. Njihova veza je dočekana “na nož”, jer je Maksimin otac dovođen u vezu sa vojnom diktaturom u Argentini. Iz istog razloga kasnije se nije pojavio ni na Maksiminom venčanju sa Vilem-Aleksandrom.

Ali, Maksima nije želela da njena emotivna veza bude prineta kao žrtva pred oltar očeve biografije. Ubrzo se preselila u Brisel i vredno počela da uči holandski.

Potonji holandski kralj Aleksandar zaprosio ju je kad su prvi put izašli na klizanje. Veridba je usledila 30. marta 2001. godine, a mesec i po dana kasnije, baš na rođendan Maksima je dobila holandsko državljanstvo.

Njihovu ljubav je od samog starta podržavala kraljica Beatriks - buduću snahu Maksimu opisivala je kao “inteligentnu modernu ženu”.

U zimu iduće godine, tačnije 2. februara, Maksima i Vilem-Aleksandar razmenili su bračne zavete u Amsterdamu. Njihovo venčanje bilo je pravo kraljevsko: zvanice su takođe bile iz kraljevskih porodica, bilo je i mnogo političara, a javnost je malo pomalo počela da prihvata lepu Argentinku koja je izgovorila sudbonosno "da" u "Valentino" venčanici.

Kraljica Maksima i Vilem-Aleksandar
Kraljica Maksima i Vilem-Aleksandarfoto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Pridobijanje javnosti

U oktobru 2004. zauzela je mesto u Državnom savetu i pridružila se mužu u obavljanju drugih zvaničnih dužnosti, uključujući i predstavljanje kraljevske porodice, piše "Britannica".

Već tada potonja kraljica Maksima imala je prvo dete; princezu Katarinu-Amaliju donela je na svet u decembru 2003. godine. U junu 2005. na svet je stigla druga ćerka, princeza Aleksija, a dve godine kasnije i princeza Arijana.

Titulu kraljice Maksima je ponela 30. aprila 2013.godine, kad je majka njenog supruga abdicirala u korist Vilem-Aleksandra.

Do tada, Maksima je osvojila srca Holanđana.

“Ona je egzotična, strastvena i blistava, i ne pokušava da drži distancu kao Beatriks”, pisao je BBC.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Stil koji osvaja

Brižljivim nastupima u javnosti i posvećenošću porodici kraljica Maksima postala je omiljena u domovini svog supruga, ali i van nje.

Njena modna izdanja, puna živih i vedrih boja, oslikavaju njenu radost prema životu i ne mogu da prođu nezapaženo.

I dok su je u početku kritičari ocenjivali kao zvezdu koja pošto-poto želi da izbije u prvi plan, danas smatraju da je kraljica Maksima istinska zvezda koja savršeno igra sporednu ulogu. Glavna pripada njenom suprugu kojeg ni u jednom trenutku ne pokušava da zaseni.

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

(Espreso/ Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.