Objavljena Bela knjiga posvećena zajedničkoj izgradnji zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva
Foto: Kineski radio Internacional

KINA

Objavljena Bela knjiga posvećena zajedničkoj izgradnji zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva


Ove godine se navršava deset godina otkada je predsednik Kine Si Đinping izneo filozofiju zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva

Objavljeno:

Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine objavila je danas belu knjigu naslovljenu „Globalna zajednica zajedničke budućnosti: Kineski predlozi i akcije“.

Ove godine se navršava deset godina otkada je predsednik Kine Si Đinping izneo filozofiju zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva. U Beloj knjizi se navodi da je predsednik Si izneo ovu filozofiju sa ciljem da odgovori na svetsko, istorijsko i epohalno pitanje „kuda će otići čovečanstvo“. Ova filozofija je svetu osvetlila put napred, a narodima širom sveta nudila kineska rešenja za zajedničku zaštitu našeg doma i zajedničku izgradnju lepe budućnosti.

U protekloj deceniji, ideja zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva se konstantno obogaćuje i razvija, a njene prakse se solidno odvijaju, dok je i ova ideja sve prihvaćenija među ljudima u svetu. Ideja prevazilazi egoizam i protekcionizam, ruši hegemonistički koncept pojedinih zemalja, i održava jedinstveno mišljenje Kine o razvojnom pravcu čovečanstva, što je od velikog značaja za solidarnu saradnju svih zemalja i zajedničko stvaranje lepe budućnosti, to je opšte priznanje međunarodne zajednice, navodi se u Beloj knjizi.

Stvaranje zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva je lepa vizija, ali i istorijski proces. Kada sve zemlje jedinstveno i udruženo idu pravednim putem i krenu ka ispravnom pravcu, mogu da ostvare ovaj ambiciozni cilj, kaže se u Beloj knjizi.

Bela knjiga broji 22 hiljada karaktera i deli se u osam poglavlja i završne reči u pet delova: Čovečanstvo na istorijskoj raskrsnici, Odgovor na pitanje epohe i oslikavanje vizije budućnosti, Ukorenjavanje duboko u tlo istorije i kulture, Definisan cilj i pravac, ali i put ka ostvarenju, Kina je inicijator ali i pravi akter.

(Espreso/Kineska medisjka grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.