IMA 75 GODINA, RADI 40 SATI NEDELJNO I JEDVA PREŽIVLJAVA: Zimi se greje na RERNU, a tek da vidite GDE ŽIVI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Glorious Life On Wheels

TUGA

IMA 75 GODINA, RADI 40 SATI NEDELJNO I JEDVA PREŽIVLJAVA: Zimi se greje na RERNU, a tek da vidite GDE ŽIVI (VIDEO)

Ova 75-godišnjakinja, koja živi u kombiju više od godinu i po dana, žali se na nagli porast troškova života, dodajući da "sve košta novac"

Objavljeno: 14:21h

Lindi ima 75 godina i prisiljena je da živi u siromaštvu iako je zaposlena na puno radno vreme. Međutim, to očigledno nije dovoljno za plaćanje stanarine, pa živi u kombiju.

Na Jutjub kanalu "The Glorious Life on Wheels", Lindi je dala izjavu jutjub blogerki i rekla kako nije mogla da se kvalifikuje za socijalno osiguranje i otkrila kako je siromaštvo negativno uticalo na njen život.

Leti trpi vrućinu od 60 stepeni, zimi se greje preko rerne!

Iako nije želela da otkriva čime se trenutno bavi da bi preživela rado je otvorila vrata od svog kombija i pokazala kako ga je uredila. Unutar velikog crnog kombija se vidi mesto za spavanje, rerne i kutije za skladištenje.

Tvrdi da ima sreće jer nema snega na tom mestu gde živi, pa joj je dovoljna ta rerna preko koje se greje kada zahladni. Butan je mesečno košta oko 400 dolara, a to ne može da priušti, pa se nekako snalazi preko solarnog panela koji kombi poseduje iako je i održavanje toga takođe preskupo za nju.

Lindi je otkrila da čak ne može da priušti klima uređaj pa je primorana da podnosi vrele letnje dane u Arizoni. Tako je jednog letnjeg dana temperatura u njenom kombiju dostigla čak 60 stepeni.

Iako prima socijalnu pomoć, jako joj malo ostaje za hranu, nekada je čak i aplicirrala za bonove, ali su joj ih ukinuli jer navodno "zarađuje 8 dolara više mesečno nego što sme". Jedino je zahvalna crkvama koje joj obično daju vreću povrća svake nedelje, ali ako joj ostane viška novca, ona se potrudi da kupi više hrane.

"U tom kombiju vam je mnogo bolje"

Što se tiče stambenih uslova, Lindi je napomenula da državni sistem stanovanja nije mogao da joj pomogne na bilo koji način. Dok je radila, rečeno joj je od strane zaposlenog državnog službenika da bi stanarina bila veća u stanovima za niska primanja jer ima posao. Međutim, morala je da bude nezaposlena šest meseci kako bi aplicirala za jeftinije stanovanje, što znači da "ne bi mogla preživi" godinu i po dana.

- Ako sada odem u stan za niske prihode, neće mi smanjiti stanarinu kad prestanem da radim. Morate izaći iz sistema stanovanja i ponovo se prijaviti kako biste čekali drugi stan - objasnila je.

Lindi je napomenula da je dva puta pokušala da prođe kroz sistem stanovanja i dodala da je poslednji put kad je kontaktirala državnog službenika rekao: "U tom kombiju vam je mnogo bolje", prenosi Dejli mejl.

Ova 75-godišnjakinja, koja živi u kombiju više od godinu i po dana, žali se na nagli porast troškova života, dodajući da "sve košta novac".

Bonus video:

03:05

INFLACIJA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.