ERDOGANOV REFERENDUM Prema preliminarnim rezultatima više od polovine Turaka reklo "DA" ustavnim promenama!
Foto: AP

pobeda na pomolu?

ERDOGANOV REFERENDUM Prema preliminarnim rezultatima više od polovine Turaka reklo "DA" ustavnim promenama!

Prema podacima turskog TV kanala "Haberturk", čak 86% građana Turske izašlo je na glasanje.
Objavljeno: 18:34h

Prema poslednjim informacijama, 51.92 odsto građana Turske glasalo je za ustavne promene kojima se povećava moć predsednika Redežpa Tajipa Erdogana, prenosi Anadolija.

Turska agencija navodi i da je do sada pregledano više od devedeset odsto glasačkih listića.

Birališta su zatvorena za glasanje o ovom istorijskom referendumu u Turskoj koji može da promeni postojeći parlamentarni u predsednički sistem koji bi, samim tim, drastično proširio opseg Erdoganovih mogućnosti i zahvaljujući čemu bi on ostao na vlasti do 2029. godine.

- Prema podacima turskog TV kanala "Haberturk", čak 86% građana Turske izašlo je na glasanje.

- "Dojče vele" prenosi ranije danas da je nakon skoro četvrtine prebrojanih glasova na turskom referendumu, bilo jasno da oko 63 odsto građana podržava promenu Ustava.

- Tokom glasanja zabeleženi su i incidenti, izuezev potvrđenih i još nepotvrđenih optužbi, dogodila se i nesreća u kojoj su stradale najmanje dve osobe u obračunu u Dijabakiru.

- Ujedno, zamenik najveće opozicione Republikanske narodne partije (ĆP) u Turskoj Bulent Tečan izjavio je da je odluka koju je Viši izborni odbor (JSK) doneo u poslednjem minutu da se listići bez pečata prihvate kao validni izazvaće ozbiljne probleme oko legitimiteta današnjeg referenduma.

- Doneta je odluka, na osnovu velikog broja pritužbi da zvaničnici JSK na biralištima nisu stigli da udare pečat na listiće, da se listići bez pečata prihvate kao validni.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.