ALBANSKI PREMIJER JAVNO PONIZIO RUSIJU, SVI BRUJE KAKO IM JE ODBRUSIO: Slušajte samo šta je IZGOVORIO (VIDEO)
Edi Rama, Foto: Profimedia

PADAĆE GLAVE?

ALBANSKI PREMIJER JAVNO PONIZIO RUSIJU, SVI BRUJE KAKO IM JE ODBRUSIO: Slušajte samo šta je IZGOVORIO (VIDEO)

Žestok okršaj u Savetu bezbednosti UN

Objavljeno:

Svetski mediji su željno iščekivali sukob ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Njujorku u Savetu bezbednosti UN, ali se to nije dogodilo.

Zelenski je napustio sednicu ubrzo nakon što je održao govor. Lavrov se pojavio skoro dva sata kasnije, u vreme kada je trebalo da održi govor, i u trenutku kada je za govornicom bio američki državni sekretar Entoni Blinken.

Lavrov je branio pravo Rusije da koristi veto u Savetu bezbednosti UN, podsećajući na Povelju UN, a zatim je oštro kritikovao Sjedinjene Američke Države zbog „otvorenog mešanja u unutrašnje stvari Ukrajine“ od raspada Sovjetskog Saveza.

- Sve činjenice su gurnute pod tepih - rekao je on.

Pre početka sednice, ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja usprotivio se obraćanju Zelenskog, a odgovorio mu je albanski premijer Edi Rama, s obzirom da njegova zemlja u septembru predsedava Savetom.

- Želim da uverim naše ruske kolege i sve prisutne da ovo nije specijalna operacija albanskog predsedništva, već nastavak dobre tradicije i prakse. Za ovo postoji rešenje. Zaustavite rat i predsednik Zelenski neće progovoriti - sarkastično je istakao Edi Rama.

Bonus video:

02:29

RAT U UKRAJINI JE LOKALIZOVAN, 2024. MOŽDA ĆEMO GLEDATI NEŠTO DRUGO Vujičić: 40.000 ljudi ide na Baltik, Poljska naručila Himarse

(Espreso/ Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.