MUSLIMANKA OSUĐENA NA ZATVOR ZBOG BOGOHULJENJA: Nakon MOLITVE počinila VELIKI GREH, to će je SKUPO KOŠTATI
Muslimanka, Foto: Rouzbeh Fouladi / Zuma Press / Profimedia

JADNA ŽENA

MUSLIMANKA OSUĐENA NA ZATVOR ZBOG BOGOHULJENJA: Nakon MOLITVE počinila VELIKI GREH, to će je SKUPO KOŠTATI

Zbog onoga što je uradila nakon molitve je osuđena na dve godine zatvora

Objavljeno:

Tiktokerka Lina Mukherji osuđena je na dve godine zatvora u Indoneziji zbog videa na kom recituje islamsku molitvu pa zatim jede svinjetinu, što je naišlo na široku osudu u ovoj većinski muslimanskoj zemlji. Snimak je postao viralan i prikupio je milione pregleda.

U videu se Lina mršti dok izgovara muslimansku molitvu pre nego što pojede hrskavu svinjsku kožu. Neko ju je prijavio pa je influenserka na sudu u gradu Palembangu proglašena krivom za "širenje informacija s ciljem podsticanja mržnje protiv verskih pojedinaca i određenih grupa".

Mukherji, koji je i sama muslimanka, takođe je zbog videa kažnjena velikom novčanom kaznom - naloženo joj je da plati 250 miliona rupija (15.000 evra). Indonezija je najveća nacija s muslimanskom većinom na svetu i ima stroge zakone o bogohuljenju.

Svinjetina se prema islamu smatra haramom, odnosno grehom. Lina je nakon suđenja novinarima rekla da je iznenađena presudom.

"Znam šta sam uradila, ali nisam očekivala ovu kaznu", rekla je Lina na lokalnoj postaji Metro TV.

Najviše muslimansko svešteničko telo Indonezije, indonezijsko veće Ulema, presudilo je da je njen video bogohulan. Popularna TikTokerka ima više od 2,2 miliona pratilaca na TikToku. Njen slučaj je poslednji visokog profila u nizu osuda za bogohuljenje poslednjih godina.

Prošle godine je šest osoba uhapšeno nakon što je lanac barova promovisao besplatan alkohol za posetioce po imenu Mohamed. A 2017. je hrišćanski bivši guverner Džakarte stavljen je iza rešetaka jer je optužen za vređanje islama.

Bonus video:

01:03

MUSLIMANI PROSLAVLJAJU KURBAN BAJRAM: Četiri dana slavlja!

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.