IZVEDENI NAJVEĆI NAPADI NA UKRAJINU OD 15. AVGUSTA? Na Međunarodni dan mira gađano preko 6 gradova širom zemlje
Rat u Ukrajini, Foto: Maryna Moiseyenko / AFP / Profimedia

RAT U UKRAJINI

IZVEDENI NAJVEĆI NAPADI NA UKRAJINU OD 15. AVGUSTA? Na Međunarodni dan mira gađano preko 6 gradova širom zemlje

U raketnim napadima na Međunarodni dan mira dve osobe su poginule, 14 povređeno

Objavljeno:

Dve osobe su poginule u najvećim napadima na Ukrajinu od 15. avgusta, navodi Asošijejted pres. U masovnom ruskom napadu tokom noći gađano je najmanje šest gradova širom Ukrajine, a povređena je najmanje 21 osoba, preneo je “Gardijan”.

Napad izveden na Međunarodni dan mira poklopio se sa samitom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održao govor i predstavio ukrajinsku „formulu mira“, ukazuje list.

Među povređenima u Kijevu i devojčica (9)

Najmanje 14 ljudi povređeno je u ruskim napadima na gradove širom Ukrajine tokom noći, saopštile su ukrajinske vlasti.

U Kijevu je povređeno sedam osoba, uključujući devetogodišnju devojčicu, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko, navodeći da su oštećene i neke stambene i poslovne zgrade.

Najmanje dve osobe su povređene u šest ruskih napada na Slobidski okrug u Harkovu kada je oštećena i civilna infrastruktura, rekao je regionalni načelnik Oleg Sinjegubov.

Pet osoba je povređeno, a najmanje jedna osoba je zatrpana pod ruševinama u gradu Čerkasi, gde je oštećena zgrada socijalne infrastrukture, rekao je načelnik oblasti Igor Taburec, preneo je AP.

- Ostaci raketa pali su u centralnom Kijevu i oštetili nestambene zgrade na istoku, što je izazvalo požar - rekao je Kličko, preneo je Rojters.

Zvaničnici i lokalni mediji takođe su saopštili da su se eksplozije dogodile u i Hmeljničkoj oblasti, Vinici, Lavovu i Ivano-Frankivskom regionu. U gradu Rivne u zapadnoj Ukrajini nestala je struja u pojedinim delovima, pa se pretpostavlja da je u ruskim napadima oštećena energetska infrastruktura.

Rusija tvrdi da je preko noći oborila 22 ukrajinska drona

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo 19 bespilotnih letelica iznad regiona Crnog mora i Krima, a još tri bespilotne letelice koje je Ukrajina lansirala u oblastima Belgorod, Kursk i Oril.

Tass u saopštenju navodi da je u noći između 20. i 21. septembra zaustavljen pokušaj napada dronovima aviosnskog tipa na objekte na teritoriji Ruske Federacije.

Rusija je jednostrano anektirala Krim Ukrajini 2014.

Bonus video:

01:08

NEMAČKA PRUŽA PODRŠKU ZA KURTIJEVE AKCIJE Garić analizira novonastale tenzije na KiM: Kurti nije postao Zelenski o kojem mašta!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.