MAJKA OPTUŽENA DA JE UBILA BEBU, PA NAKON 3 GODINE SUD DONEO NOVU ODLUKU: Kad je čula, odmah je BRIZNULA U PLAČ
Sud, Foto: Profimedia

novi dokazi isplivali

MAJKA OPTUŽENA DA JE UBILA BEBU, PA NAKON 3 GODINE SUD DONEO NOVU ODLUKU: Kad je čula, odmah je BRIZNULA U PLAČ

Sudija Ketrin Doson izrekla je presudu u utorak ujutru, utvrdivši da majka nije kriv ni za ubistvo drugog stepena ni za ubistvo iz nehata

Objavljeno:

Majka Čelsi Vitbi (27) iz kanadske provincije Saskačevan, optužena za ubistvo svog 18-mesečnog sina, proglašena je nevinom.

Čelsi je suđeno za ubistvo drugog stepena nakon što su rezultati obdukcije utvrdili da je njen sin Emerson 10. juna 2020. umro od krvarenja u mozgu usled povrede glave tupim predmetom.

Sudija Ketrin Doson izrekla je presudu u prepunoj sudnici u Redžajnu u utorak ujutru, utvrdivši da majka nije kriv ni za ubistvo drugog stepena ni za ubistvo iz nehata.

Beba
Bebafoto: Profimedia

- Shvatam da je ovo emocionalno suđenje i odluka. Jasno mi je da je svima koji su poznavali Emersona slomljeno srce - rekla je Dosonova pre nego što je pročitala odluku.

Vitbi je 10. juna pronašla svog sina "bez znakova života" u svom krevetiću pre nego što je pozvala hitnu, ali je dete umrlo nakon što je prevezeno u bolnicu.

Zaključci iz dokaza sugerišu da je Emerson mogao imati prethodnu povredu mozga koja je bila podložna ponovnom krvarenju i da je to moglo da izazove smrt. Ovo je teorija koju je izneo jedan od veštaka tokom suđenja i argument koji je odbrana iznela u završnoj reči.

Zaplakala nakon presude

Vitbi je sedela u sudnici čvrsto držeći plišanog medu, povremeno brišući suze. Kada je Dosonova objavila svoju odluku, briznula je u plač. Kada je sud raspušten, članovi porodice su je okružili i pružili utehu.

- Olakšanje je verovatno najbolja reč da se to opiše. Ne bih rekao da je srećna, ali mislim da joj je laknulo i mislim da... nije sigurna šta da radi. Ovo je bio glavni fokus njenog života u poslednje tri godine - rekao je advokat odbrane Daren Kraušar na pitanje kako se Vitbi oseća.

Glavni tužilac Adam Breker rekao je da će verovatno uložiti žalbu.

Bonus video:

03:05

UBISTVO ILI ČIN SAMILOSTI? U Srbiji podeljena mišljenja po pitanju legalizacije eutanazije! Stručnjaci iznose KLJUČNE PROBLEME

(Espreso / Regina Leader Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.