EL ČAPOV SIN PRED SUDOM U ČIKAGU NAKON IZRUČENJA: Naslednik jednog od najpoznatijeg narko bosa u NEBRANOM GROŽĐU
El Čapo, Foto: AP

suđenje sinu meksičkog narko bosa

EL ČAPOV SIN PRED SUDOM U ČIKAGU NAKON IZRUČENJA: Naslednik jednog od najpoznatijeg narko bosa u NEBRANOM GROŽĐU

El Čapov sin poriče krivicu za trgovinu drogom

Objavljeno:

Tri dana nakon izručenja iz Meksika, Ovidio Guzman, jedan od sinova zatvorenog meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, izjasnio se danas pred saveznim sudom u Čikagu da nije kriv za trgovinu fentanilom, snažnim sintetičkim narkotičnim analgetikom.

Tokom kratkog ročišta pod strogim obezbeđenjem, Guzman je obučen u narandžasto zatvoreničko odelo sa lisicama na rukama i nogama slušao optužnicu uz obezbeđen prevod na španski jezik.

Guzman (33) je jedan od četiri El Čapova sina, poznat kao „Los Čapitos“, koji je nasledio očevo poslovno carstvo nakon što je El Čapo proglašen krivim u SAD za ubistvo i trgovinu drogom 2019. godine i osuđen na kaznu doživotnog zatvora koju služi u ustanovi najveće bezbednosti u Koloradu.

Američki zvaničnici su saopštili da hapšenje i izručenje Ovidija Guzmana predstavlja značajnu pobedu administracije predsednika Džozefa Bajdena u kampanji zaustavljanja trgovine i rasturanja smrtonosnog fentanila preko južne granice SAD.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube

Guzman mlađi je 2019. godine nakratko bio uhapšen u Kulijakanu u državi Sinaloa na severu Meksika, ali meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je naredio da ga puste na slobodu nakon što su stotine naoružanih pripadnika Sinaloa kartela zaposele gradske ulice i opkolili snage bezbednosti u tom gradu.

On je ponovo uhvaćen u januaru nakon intenzivnog vatrenog obračuna, a već u februaru SAD su zatražile njegovo izručenje.

Dve od šest tačaka optužnice protiv Guzmana mlađeg nose obaveznu doživotnu zatvorsku kaznu, preneo je “Čikago tribjun“ pozivajući se na izvore u američkom tužilaštvu.

U okviru dogovora o ekstradiciji sa meksičkim vlastima SAD su pristale da ne sprovode smrtnu kaznu, piše čikaški dnevnik.

Bonus video:

01:20

ESKOBAR NAM PRETI SANKCIJAMA, A MI ČUVAMO MIR Miletić apeluje: Ako nemate moral kao ljudi, imajte bar kao diplomate!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.