RADI KAO KANAĐANKA, ŽIVI KAO SRPKINJA: Žena objavila ŠOK SNIMAK, tvrdi da preživljava sa 730 DINARA MESEČNO
Kanađanka u suzama, Foto: Printscreen/TikTok/@sweetley.81

obećana zemlja

RADI KAO KANAĐANKA, ŽIVI KAO SRPKINJA: Žena objavila ŠOK SNIMAK, tvrdi da preživljava sa 730 DINARA MESEČNO

Kanađanka radi 40 sati nedeljno i kad plati sve račune na kraju meseca ostane joj 730 dinara za život

Objavljeno:

Jedna Kanađanka kroz suze je ispričala koliko je očajna jer posle 40 sati rada nedeljno, njoj ne ostane dovoljno novca ni za najosnovnije. Njena ispovest razbila je mit da je "tuđa trava svuda zelenija" i pokrenula pitanje životnog standarda u dalekim zemljama koje smo možda smatrali mnogo boljim od one u kojoj i sami živimo.

Kako je navela u svom videu objavljenom na društvenim mrežama, njena plata je 21 dolar po satu (81 dinar), a na kraju joj ne ostane novca ni za najosnovnije.

Svi mi stalno govore da će biti bolje. A kako će biti bolje? - upitala je kroz suze.

Puno radno vreme i minimalni troškovi

Ekonomija je skroz zeznuta. Radim posao sa punim radnim vremenom i dobijam 21 dolar na sat. 40 sati rada nedeljno i nemam nikakve dodatne troškove. Imam jednu kreditnu karticu i to je sve. Nemam kablovsku već 10 godina. Imam mobilni telefon, ali to je deo života. Osim toga, nemam ništa dodatno. Na papiru moji računi su 2.701 dolar. Moji prihodi su 2.710 dolara. Izračunajte. Imam 9 dolara mesečno - rekla je ona vidno potresena.

Kako je dodala, to je računica pre nego što plati hranu, gorivo, eventualne popravke automobila, bilo kakvu vrstu zabave...nema novca nizašta od toga.

- Devet dolara za hranu, istih devet dolara za osiguranje... Na kraju dana, to sam ja. Ista osoba koja je radila osam i po sati na dan, znajući da neće biti dovoljno - zaključila je uz psovku upućenu svom gradu Ontariju.

Bonus video:

01:14

KANADA IMA POSEBAN MOTIV DA PROTIV SRBIJE PRUŽI MAKSIMUM! Novinar Kurira iz Manile: Dončićeva nervoza ugušila i njega i tim

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.