TRAMP ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE ODOBRIO UPOTREBU "MAJKE SVIH BOMBI": Iznenadiće vas odgovor
Foto: Reuters

može mu se

TRAMP ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE ODOBRIO UPOTREBU "MAJKE SVIH BOMBI": Iznenadiće vas odgovor

Vazdušne snage vojske SAD-a ispalile su MOAB GBU-43/B, koja je dobila nadimak "majka svih bombi". Teška je 9,5 tona, a bačena je u Nangrahar provinciju na istoku Avganistana
Objavljeno: 12:23h

Američki predsednik Donald Tramp nije direktno odgovorio da li je potpisao odobrenje za ispaljivanje najveće nenuklearne bombe u istoriji ratovanja, koja je u četvrtak uveče bačena na teritoriju u Avganistanu koju kontroliše Islamska država. On je kratko odgovorio da svi znaju šta se desilo, a da on odobrava poteze vojske, prenosi N1.

- Svi tačno znaju šta se desilo. Tako da ono što ja radim jeste da odobravam poteze naše vojske. Mi smo im dali punu autorizaciju, i to je ono što mi radimo - rekao je Tramp u odgovoru na pitanje da li je odobrio napad.

SVET JE SAD ZAISTA NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Jezivo upozorenje stiglo je iz Severne Koreje!

Ranije je potvrđeno da je general američkih snaga u Avganistanu Džon Niklson odobrio, odnosno potpisao bombardovanje postrojenja Islamske države, a napad je autorizovao i glavni komandant tih snaga Džozef Votel.

Vazdušne snage vojske SAD-a ispalile su MOAB GBU-43/B, koja je dobila nadimak "majka svih bombi". Teška je 9,5 tona, a bačena je u Nangrahar provinciju na istoku Avganistana. Pentagon trenutno radi na proceni štete koju je bomba napravila.

CNN navodi da je Tramp nešto ranije potpisao dozvolu američkim snagama u inostranstvu da deluju nezavisno na bojnom polju, što prema njegovim rečima "deluje neverovatno dobro u borbi protiv Islamske države".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.