UKRAJINCI OBJAVILI SNIMAK: Borba za Andrijevku i dalje traje, POGLEDAJTE SAMO! (VIDEO)
Rat u Bahmutu, Foto: Printscreen/Twitter/The Wall Street Journal

rat u ukrajini

UKRAJINCI OBJAVILI SNIMAK: Borba za Andrijevku i dalje traje, POGLEDAJTE SAMO! (VIDEO)

Pojavili se snimci ruskih komandanata koji ubijaju sopstvene vojnike

Objavljeno: 17:45h

Pripadnici 3. zasebne jurišne brigade objavili su na Telegramu nove snimke operacije oslobađanja Andrijevke u okrugu Bahmut u Donjeckoj oblasti.

Neprijatelj je pucao iz minobacača, a eksplozije minobacačkih granata su se sve više približavale. Jurišne trupe su nastavile da hvataju neprijatelja usred ratišta – u selu punom Rusa“, ​​navodi se u saopštenju, a prenosi Ukrainska Pravda.

Na samom snimku se vide ofanzivna dejstva vojnika 3. čete 1. jurišnog bataljona brigade. Prema snimcima koji pokazuju spaljeno drveće i uništene zgrade, jasno je da je Rusija sravnila ovo naselje sa zemljom, piše ukrajinski list.

Istovremeno se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se navodno vidi kako ruske snage ubijaju sopstvene vojnike koji su pokušali da se predaju kod Andrijevke.

Kako piše korisnik X-a, ranije poznat kao Tviter, Aleksandar X, uz objavljivanje snimka, ukrajinske snage su se suočile sa zločinom koji su počinili ruski komandanti nad sopstvenim vojnicima.

„U beznadežnom položaju i u nedostatku municije, ukrajinske jedinice koje su napredovale pozvale su ruske snage u Andrijevci da se predaju. Kada su ruski vojnici pristali i počeli da se predaju, ruski komandanti su namerno gađali svoje vojnike – i ukrajinske vojnike koji su napredovali. Ruski komandanti su ili namerno gađali svoje, jer su pokušali da se predaju, ili su gađali naše vojnike bezočno ignorišući činjenicu da će njihovi ljudi poginuti u baražu“, napisao je korisnik.

Međutim, za sada nema potvrde o autentičnosti ovog snimka i iznetih informacija.

U međuvremenu, Rusija je u subotu uzvratila na tvrdnje Ukrajine da je zauzela Andrijevku, rekavši da nisu tačne. Ukrajina je "neuspešno" pokušala da istera snage iz grada, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na svom dnevnom brifingu.

Oni su takođe negirali „delimični uspeh” koji je Ukrajina prijavila u obližnjoj Kliščijevki, takođe južno od Bahmuta, prenosi Skaj njuz.

Ukrajina je ove nedelje objavila da je dobila bitku za Andriivku, važnu lokaciju za dalje napredovanje u kontraofanzivi, rekavši da je to bila odskočna daska za opkoljavanje Bahmuta, piše Jutarnji list.

Čak je i predsednik Vladimir Zelenski u svom obraćanju pohvalio 3. jurišnu brigadu i njen uspeh. Skaj njuz napominje da nisu u mogućnosti da provere ove izveštaje o situaciji na ratištu.

Bonus video:

01:38

ZELENSKI IMA LUDAČKA RAZMIŠLJANJA, POBIJENI SU MU SVI VOJNICI, GOTOVO JE Pavlović: Dođu da naprave selfi kako bi imali događaj

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.