SAMIT „PPOJAS I PUT 2023“ OTVOREN U HONGKONGU
Samit "Pojas i put 2023", Foto: Kineska medijska grupa

ekonomija

SAMIT „PPOJAS I PUT 2023“ OTVOREN U HONGKONGU

Samit „Pojas i put 2023“ otvoren je u sredu u Hongkongu

Objavljeno:

Samit „Pojas i put 2023“, koji su zajedno organizovali Vlada Specijalnog administrativnog regiona Hongkonga (HKSAR) i Savet za trgovinski razvoj Hongkonga, otvoren je u sredu u Hongkongu. Samit je privukao skoro 6.000 vladinih zvaničnika, poslovnih lidera, preduzetnika i predstavnika firmi u razvoju iz skoro 70 zemalja i regiona. Više od 100 inostranih i kineskih delegacija učestvuje u aktivnostima samita.

Hongkong je oduvek bio zagovornik, saradnik i korisnik Inicijative „Pojas i put“ (BRI), rekao je Džon Li, glavni izvršni direktor HKSAR-a u svom govoru na svečanom otvaranju samita.

Kina
foto: Kineska medijska grupa

„Hongkong treba da proširi saradnju sa partnerima BRI na širokom spektru oblasti, kao što su trgovina i investicije, inovativna tehnologija i razvoj infrastrukture, kako bi se postigao zajednički prosperitet“, rekao je Li.

Od svog osnivanja 2016. godine, Samit Pojas i put postao je najveća i najznačajnija poslovna investiciona platforma za preduzeća iz matičnog dela Kine, Hong Konga i inostranstva.

Ove godine obeležava se desetogodišnjica BRI. Pored konsolidacije tržišta kao što je Asocijacija zemalja jugoistočne Azije, na Forumu je održana nova sednica posvećena razvoju bliskoistočnog tržišta.

Bonus video:

02:44

KINA BI MOGLA DA POKRENE NOVO ŽARIŠTE! Analitičar upozorava da bi u Aziji mogao se ponovi ukrajinski scenario

(Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.