Nemilosrdan ruski predstavnik: Gledaj me u oči kad ti pričam!
Foto: Reuters

Oči povadiše

Nemilosrdan ruski predstavnik: Gledaj me u oči kad ti pričam!

Britanski izaslanik Metju Rajkroft optužio je Moskvu da podržava "ubicu, varvarski kriminal" - sirijskog predsednika Bašar Asada - "pre nego ostale zemlje"
Objavljeno: 15:53h

Ruski predstavnik je na Savetu bezbednosti UN verbalno napao svog britanskog kolegu, služeči se veoma ne diplomatskim rečnikom u toku napetog glasanja za rezoluciju o Siriji.

Britanski izaslanik Metju Rajkroft optužio je Moskvu da podržava "ubicu, varvarski kriminal" - sirijskog predsednika Bašar Asada - "pre nego ostale zemlje". Rajkroft je naveo i da je pronađen sarin, nervni gas, na mestu prošlonedeljnog napada koji je navodno orkestrirala vlada na području koje pod kontrolom pobunjenika.

DA LI JE MOGUĆE? Evropski sud za ljudska prava OSUDIO RUSIJU ZA MASAKR U BESLANU! Vladimir Safronkov, ruski zamenik izaslanika pri UN i jedan od dipomata sedeo je pored.

foto: Reuters

- Njegov govor ukazuje da ima nameru da ometa napore De Misturija da reši krizu i da donese nestabilnost Savetu bezbednosti , rekao je Safronkov.

- Zaboravljate činjenicu da mi možda radimo zajedno sa Amerikom. Uplašili ste se i radite sve da to sakrijete. - Pogledaj me! Ne okreći mi glavu! Zašto skrećeš pogled?, nastavio je ruski diplomata, pritom ne persirajući.

Rikroft, koji je prethodno odmahivao glavom, nije izgledao pogođen rečima ruskog kolege, nastavaljajući da razgleda okolo, pre nego što je uputio sarkastični osmeh.

foto: Reuters

Safronkov je dodao da Britanija nije uradila ništa povodom mirne rezolucije u Siriji, tvrdeći da je Rikroft ignorisao de Misturin govor i da je izabrao da vređa "Siriju, Iran, Tursku i druge države". - Neki od članova Saveta bezbednosti koriste svaku priliku da se ponašaju neodgovorno i uvredljivo. Da se nisi usudio da uvrediš Rusiju!, rekao je Safronkov

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.