DA LI JE OVO UVOD U 3. SVETSKI RAT? Japan i Južna Koreja u panici, NIKO NE ZNA GDE JE 50 KIMOVIH PODMORNICA!
Foto: Reuters

biće iznenađenje

DA LI JE OVO UVOD U 3. SVETSKI RAT? Japan i Južna Koreja u panici, NIKO NE ZNA GDE JE 50 KIMOVIH PODMORNICA!

Veruje se i da je sistem nuklearnih podmornica Kim Džong-una, inspirisan podmornicama koje je ranije koristio Sovjetski Savez
Objavljeno: 13:03h

Kako rastu tenzije sa Zapadom, Severna Koreja je počela da priprema odgovor na sve pretnje Donalda Trampa. Kim Džong-un je rešio da poveća svoju podvodnu vojsku, što znači da možda planira ispaljivanje nuklearnih raketa iz podmornice.

Sve ovo se dešava samo dve godine nakon što je 50 podmornica, koje čine 70 odsto svih podmornica Pjongjanga nestalo sa radara, nakon čega su se Južna Koreja i Japan uspaničile.

ONI MOGU SVE: Severna Koreja može da proizvede bojeve glave sa nervnim gasom?

One su nestale sa radara nakon vojnog nepoverenja sa Južnom Korejom. Iako je ubrzo javljeno da su se pojavile, veliki broj njih nije pronađen danima nakon nestanka.

U decembru ove godine su se pojavile uznemirujuće satelitske fotografije koje su podigle novu tenziju o upotrebi nuklearnog oružja iz podmornica.

Sve sugestije su išle ka tome da se oružje priprema za more. Kamuflažna mreža koja je uklonjena sa njih, dala je povoda da su one spremne za pokretanje.

foto: Fonet / AP

Veruje se i da je sistem nuklearnih podmornica Kim Džong-una, inspirisan podmornicama koje je ranije koristio Sovjetski Savez.

Japanski predsednik Šinzo Abe, izjavio je jutros da Severna Koreja može da ispali rakete da nervnim gasom sarinom.

foto: Reuters

Abe je ovo izjavio u vreme rastuće zabrinutosti da bi Severna Koreja uskoro mogla da izvrši šestu nuklearnu probu ili druge raketne probe, navodi Rojters.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.