VELIKI INCIDENT NA POLJSKOJ GRANICI: Šta se to dešava?
Američki vojnici, Foto: EPA/JALIL REZAYEE

provokacija

VELIKI INCIDENT NA POLJSKOJ GRANICI: Šta se to dešava?

Maskirani napadači u beloruskim uniformama napali NATO policiju.

Objavljeno:

Maskirani napadači u beloruskim uniformama koristili su praćke i bacali kamenje na graničnu policiju NATO-a u Poljskoj, saopštile su poljske vlasti, usred pojačanih tenzija između dve susedne zemlje.

Sedmočlana grupa ljudi u beloruskim uniformama „sa maskiranim glavama“ bacila je u subotu kamenje na poljsku patrolu u blizini grada Dubicze Cerkievna na severoistočnoj poljskoj granici, saopštila je državna granična policija.

Maskirana grupa je oko 21 sat zaslepila poljsku patrolu praćkama i baterijskim lampama, dok je boravila na beloruskoj strani granice, istakao je graničar. Na lokaciju je stigao „specijalno vozilo“, ali povređenih nije bilo.

Poslednjih meseci tenzije između Varšave i Minska su naglo porasle, podstaknute prisustvom Vagnerovih plaćenika u Belorusiji koji su se pridružili Belorusiji nakon prekinute pobune plaćenika krajem juna.

Belorusija je početkom septembra optužila Poljsku, jednu od najglasnijih pristalica Ukrajine, da je poslala vojni helikopter u vazdušni prostor Belorusije, što je Varšava negirala.

Samo nekoliko nedelja ranije poljske vlasti su saopštile da su dva beloruska helikoptera ušla u njihov vazdušni prostor. Belorusija je saopštila da nije bilo kršenja graničnih propisa

Poljska je sredinom avgusta najavila da će preseliti više od 10.000 vojnika na granicu sa Belorusijom.

Bonus video:

01:07

NATO JE ZNAO ŠTA SLEDI, NISU IH SPREČILI Stručnjaci o upadu Albanaca u fabriku na KiM: Kurti je poslao poruku Stoltenbergu

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.