BRITANSKA POLICIJA TREĆI DAN NA NOGAMA ZBOG DANIJELA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM: Smatraju da mu je neko POMOGAO
Danijel Abed Kalif, Foto: Metropolitan police

akcija policije

BRITANSKA POLICIJA TREĆI DAN NA NOGAMA ZBOG DANIJELA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM: Smatraju da mu je neko POMOGAO

Policija nudi 20.000 funti za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja

Objavljeno:

Treći dan se nastavlja potera za odbeglim zatvorenikom Danijelom Abedom Kalifom (21), koji je pobegao iz zatvora Vondsvort u Londonu. Beg bivšeg vojnika je ispaniran. Policija smatra da mu je neko pomogao, navodi Mirror.

Policajci su ovog jutra pretraživali Ričmond park. Helikopteri sa termovizijskim kamerama kružili su iznad parka jer se sumnja da je mladić koristio svoj vojnički trening da se sakrije u parku veličine 2.400 ara na jugozapadu Londona.

Policija nudi 20.000 funti za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Policija strahuje da je Kalif, inače IT stručnjak, pobegao iz zemlje jer ga niko u Londonu ni Engleskoj nije video. Šef policije za kontraterorizam Dominik Marfi priznao je da je to "neuobičajeno" i da je "apsolutno moguće" da je Kalif već pobegao. Uprkos tome što su luke i aerodromi bili pod posebnom prismotrom.

Kalif, koji je rođen i odrastao u Londonu, pobegao je iz zatvora tako što se vezao ispod kombija za dostavu hrane.

Mladić je otpušten iz vojske u maju ove godine pošto je navodno podmetnuo tri lažne bombe u bazu RAF-a (Kraljevskog vazduhoplovstva) i prikupljao informacije koje bi mogle da budu korisne neprijatelju. On je sve optužbe odbacio.

Kada je poslednji put viđen, nosio je belu majicu, crveno-bele pantalone i braon čizme, što je inače kuvarska uniforma. Vitak je, visok 185 cm i ima kratku smeđu kosu.

Policajci u civilu išli su od vrata do vrata nedaleko od mesta gde je Kalif viđen kako izlazi ispod kombija, odmah posle bekstva.

Danijel ima sestru bliznakinju, otac im je Libanac, roditelji su razvedeni od kad su bili mali. Ljudi koji ga poznaju kažu da je bio "normalan" tinejdžer, dok je jedan drugar rekao da je bio duhovit i talentovan sprinter.

Za sada nije poznato šta se desilo Danijelu da ga odvede ka optužnici i hapšenju zbog terorizma.

Bonus video: UHAPŠENI TERORISTA U BiH BIO DEO POZNATE OPERACIJE DAMASK! Galijašević: On nije nepoznato ime, svako mora podržati ovu akciju

01:27

UHAPŠENI TERORISTA U BiH BIO DEO POZNATE OPERACIJE DAMASK! Galijašević: On nije nepoznato ime, svako mora podržati ovu akciju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.