NATAŠA POJELA SENDVIČ, PA PREMINULA: Ćerka milijardera kupila baget, nije znala da sadrži OVO
Nataša Ednan-Laperus, Foto: Printscreen/Facebook/Natasha Laperouse

TRAGEDIJA

NATAŠA POJELA SENDVIČ, PA PREMINULA: Ćerka milijardera kupila baget, nije znala da sadrži OVO

Nataša je kupila baget na aerodromu ne znajući da je jako alergična na susam. Nažalost, njeno zdravlje se zakomplikovalo i ona je preminula zbog toga.

Objavljeno:

Nataša Ednan-Laperus (15) iz Londona bila je na putu u Nicu, gde je 2016. trebalo da provede letnje praznike, kad se srušila u avionu Britiš ervejza.

Devojčica je bila alergična na susam i umrla je kad je pojela baget kupljen na aerodromu, preneo je BBC.

Iako joj je njen otac odmah dao dve injekcije, devojčica je umrla u roku od nekoliko sati u bolnici u Nici, pre sedam godina.

Nataša je na Hitrou pojela artičoku, maslinu i baget kupljen u radnji poznatog britanskog lanca "Pret a Manger". Kobni susam bio je u pecivu, a ne na kori, pa se tako nije video.

"Pret a Manger" je potvrdio da njihovi proizvodi nisu pojedinačno označeni informacijama o sastojcima i alergenima. Umesto toga, te se informacije nalaze na policama njihovih prodavnica, a mogu se dobiti i od osoblja.

Njen otac Nadim Ednan-Laperus, milioner i osnivač fabrike igračaka, rekao je tada da ostatak porodice pokušava da nosi sa životom bez njihove voljene devojčice.

"Sve što kažemo i učinimo je podsetnik da ona nije s nama - njena prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njena torba spakovana za praznike u Nici nikada nije raspakovana, ne možemo da smognemo snage za to".

Posle njene smrti, roditelji su pokrenuli kliničko ispitivanje koje trebalo da utvrdi podložnost na alergije na neki od sastojaka hrane, i mogućnost da se izgradi tolerancija na alergiju.

Bonus video:

02:34

UTICAJ VREMENA NA ZDRAVLJE

(Espreso/Kurir.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.