DA LI JE RUSIJA NAMERNO NAPALA RUMUNIJU? Oglasio se NATO, Kijev ostaje ČVRSTOG STAVA
Dron, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Olga Lautman ??

rat u ukrajini

DA LI JE RUSIJA NAMERNO NAPALA RUMUNIJU? Oglasio se NATO, Kijev ostaje ČVRSTOG STAVA

NATO je dao jasnu poruku oko ruskih dronova iznad Rumunije. Takvo mišljene se kosi sa ukrajinskim

Objavljeno:

NATO je danas saopštio da nema nikakvih naznaka da su ostaci drona pronađeni na rumunskoj teritoriji, kod granice s Ukrajinom, posledica namernog ruskog napada na Rumuniju.

Ukrajina je u ponedeljak iznela tvrdnje da su dronovi eksplodirali u Rumuniji tokom ruskih vazdušnih udara na ukrajinsku luku Izmail na Dunavu.

Rumunske vlasti su najpre to demantovale, ali je u sredu rumunski ministar odbrane Angel Tilvar rekao da su delovi onoga što bi mogao biti ruski dron pali na rumunsko tlo.

Rumunska zastava
Rumunska zastavafoto: Profimedia

"Mi nemamo nikakvu informaciju koja ukazuje na namerni napad Rusije i čekamo rezultat tekuće istrage", rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg evropskim poslanicima.

On je ukazao na opasnost od incidenata i nesreća koju predstavljaju ruski vazdušni napadi u tako velikoj blizini teritorije Alijanse.

Kijev tvrdi da je rusko oružje palo ili preletelo teritorije susednih zemalja Ukrajine više puta.

NATO
NATOfoto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Dve osobe su poginule u Poljskoj kada je raketa pala blizu granice s Ukrajinom u novembru, ali su poljske vlasti i NATO kasnije saopštili da je u pitanju bila pogrešno ispaljena ukrajinska raketa protivvazduhoplovne odbrane, podseća Rojters.

Bonus video:

01:36

NAPADOM NA MOSKVU POSLATA PORUKA I ER SRBIJI?! Ekspert za bezbednost: Moguće je da je dron samo test za neko drugo oružje

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.