LENU (10) SILOVAO PROVALNIK, A ZADAVIO DEČAK (11): Novi detalji, muškarac OPTUŽEN, a evo ŠTA če biti sa UBICOM
Devojčica, Foto: Gina Kelly / Alamy / Alamy / Profimedia

femicid

LENU (10) SILOVAO PROVALNIK, A ZADAVIO DEČAK (11): Novi detalji, muškarac OPTUŽEN, a evo ŠTA če biti sa UBICOM

Lenu, devojčicu iz dečjeg doma, prema sumnji policije silovao je muškarac (25), a odmah potom ubio dečak (11)

Objavljeno:

Pet meseci nakon ubistva desetogodišnje Lene u dečjem domu u Vunsidelu u nemačkoj saveznoj zemlji Bavarskoj, državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg muškarca za silovanje.

No, kako navode nemački mediji, 25-godišnjak nije odgovoran za smrt devojčice, već jedan dečak.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, za smrt devojčice je odgovoran jedanaestogodišnji dečak koji još nije krivično prijavljen. Ovu informaciju su potvrdili državno tužilaštvo i policija, javlja Fenix Magazin.

Nova saznanja u istrazi

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Profimedia

Nakon intenzivne istrage, postoji velika sumnja da je 25-godišnjak silovao desetogodišnjakinju. Osumnjičeni muškarac je prošle godine počinio najmanje pet provala u građevinske kontejnere, nakon čega je prodao ukradenu robu. Tokom pokušaja krađe je u noći između 3. i 4. aprila 2023. ušao kroz otvoreni prozor kupaonice u Dom za decu i omladinu, gde je naišao na jedanaestogodišnjeg dečaka, a kasnije i devojčicu koji su živeli u ovoj ustanovi.

Tada je 25-godišnjak izvršio seksualne radnje nad desetogodišnjom Lenom, objavila je policija. Muškarac, nemački državljanin, zatim je ponovno napustio objekat, navodi se.

- Ne može se dokazati da je optuženi umešan u ubistvo desetogodišnje devojčice - rekli su policija i državni tužilac.

Policija: 25-godišnjak je delimično priznao zločine

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Profimedia

Istragom je potvrđena sumnja da je jedanaestogodišnjak ubio devojčicu nakon što je 25-godišnjak izašao iz Doma. Navodno je došlo do svađe između dece, nakon čega ju je on zadavio.

Budući da dečak nije krivično odgovoran, protiv njega se ne može voditi krivični postupak za počinjeno delo. Jedanaestogodišnjak je priveden nadležnim telima, navode nemački mediji. Muškarac je priveden krajem aprila zbog tragova pronađenih na mestu zločina. Priznao je dobrim delom zločine za koje se tereti.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.