"HOTEL JE OKRUŽEN SMEĆEM I SMRADOM": Umesto idiličnog letovanja na Jadranu, par iz Nemačke doživeo PAKAO (FOTO)
Nemački turisti, Foto: PRINTSCREEN/RTL.DE

ZGROŽENI

"HOTEL JE OKRUŽEN SMEĆEM I SMRADOM": Umesto idiličnog letovanja na Jadranu, par iz Nemačke doživeo PAKAO (FOTO)

Oni su kazali da su rezervisali paket-aranžman za oko 1.300 evra u koji je bio uključen hotel s četiri zvezdice i let avionom

Objavljeno:

Nemački turisti Melani Zeb i Mihael Burger iz Berlina želeli su da 12 dana na godišnjem odmoru u Albaniji provedu opuštajući se i uživajući.

Ali, umesto mirnog letovanja proživeli su pravi horor.

Frankfurtski Feniks magazin navodi da je ovaj nemački par novinarima RTL ispričao sve što im se dogodilo u albanskom Draču.

Oni su kazali da su rezervisali paket-aranžman za oko 1.300 evra u koji je bio uključen hotel s četiri zvezdice i let avionom.

Kada su sleteli u Albaniju, uzeli su taksi, a taksista ih je odmah upozorio.

- Nadam se da vaš hotel nije u ovom kraju - rekla je Melani.

Ubrzo se obistinilo upozorenje taksiste.

Hotel je okružen smećem i smradom. I u hotelu je bilo smeća. Umesto opuštanja na privatnoj plaži reklamiranoj u opisu hotela, morali smo da se probijamo kroz đubre. Prilikom oglašavanja su obećali i teretanu, zatvoreni i spoljni bazen, ali toga nema. Bar na krovu hotela podseća na bojno polje - rekla je ova Nemica.

Ona i njen partner Mihael su užasno stanje hotela fotografisali mobilnim telefonom i snimili kamerama.

Melani je navela da je hotel, umesto da turistima nadoknadi sve te neugodnosti, čak tražio od njih i doplatu od 25 evra po danu i osobi, dakle još 550 eura ukupno, navodno za usluge poput struje, vode i korišćenja soba.

Nemački turisti
Nemački turistifoto: PRINTSCREEN/RTL.DE

Nakon što se par obratio novinarima RTL, oni su kontaktirali firmu "Opodo" kod koje je putovanje rezervisano.

– Nakon što smo kontaktirali dotičnog pružaoca usluge i "VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach", hotel je potvrdio da je dodatna naknada od 25 evra po osobi po noći uključena u konačnu cenu smeštaja. Potvrdili su nam i da 25 evra uključuje i boravišnu taksu i naknade za hotelske usluge. Nakon razmatranja slučaja, turistima će biti vraćeni ovi troškovi - saopštili su iz firme "Opodo".

Melani i Mihael su samo želeli da odu kući iz hotela strave, ali povratni let postaje sledeći problem. Zbog prebukiranosti nisu mogli da odlete iz Tirane za Berlin i umesto toga paru je data mogućnost da lete za Keln, a kako će odatle doći do Berlina vazduhoplovnu kompaniju uključenu u paket-aranžman nije bilo briga.

Novinari RTL su ponovo pozvali "Opodo" i par je imao sreće pošto je ova firma o svom trošku rezervisala let preko Frankfurta za Berlin za naredni dan.

– "Opodo" nam je takođe obećao da će nam nadoknaditi celokupnu cenu putovanja - rekla je Melani.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso / RTL / Fenix-magazin.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.