Si odgovorio na pismo potomka bivšeg američkog generala Stilvela
Foto: Kineska medijska grupa

KINA

Si odgovorio na pismo potomka bivšeg američkog generala Stilvela

Osnove odnosa Kine-SAD su u ljudima, a izvor snage je u prijateljstvu njihovih naroda, dodao je Si.

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je u utorak na pismo Džona Isterbruka, unuka bivšeg američkog generala Džozefa Stilvela. U odgovoru Si je zahvalio Isterbruku na pismu u kome se govori o prijateljskim razmenama između generala Stilvela i nekoliko generacija porodice Stilvel i Kine.

Si je rekao da od porodice Stilvel oseća dobrnamernost američkog naroda prema kineskom narodu, dodajući da je general Stilvel bio stari prijatelj kineskog naroda koji je dao aktivnu podršku kineskom cilju oslobođenja i napretka i pozitivan doprinos prijateljstvi između dva naroda, koje kineski narod nikada neće zaboraviti.

Ne tako davno, pomenuo je Si, organizovana je serija komemorativnih događaja u jugozapadnoj kineskoj opštini Čongking povodom obeležavanja 140. godišnjice rođenja generala Stilvela, tokom kojih je Isterbruk dostavio video poruku, dok su njegova ćerka, zet i unuci prisustvovali događaju lično. Drago mu je što vidim da se posvećenost generala Stilvela prijateljstvu između Kine i Sjedinjenih Država prenosi na petu generaciju njegove porodice, primetio je Si.

Osvrćući se unazad, naglasio je kineski predsednik, Kina i Sjedinjene Države borile su se rame uz rame protiv japanskih fašista i za mir u svetu; gledajući u budućnost, dve zemlje imaju sve razloge da jedna drugoj pomognu u postizanju uspeha i zajedničkog prosperiteta.

Osnove odnosa Kine-SAD su u ljudima, a izvor snage je u prijateljstvu njihovih naroda, dodao je Si.

Dva naroda treba da ojačaju razmenu, unaprede razumevanje i prošire saradnju kako bi kontinuirano davali novi podsticaj razvoju bilateralnih odnosa, rekao je Si, izrazivši nadu i uverenje da će Isterbruk i drugi članovi porodice Stilvel nastaviti da doprinose razvoju prijateljstva. između dva naroda. Si je takođe pozvao porodicu Stilvel da ubuduće često posećuju Kinu.

Nedavno je Isterbruk napisao pismo Siju, podsećajući na Stilvelovu razmenu sa Kinom i kineskim narodom, predstavljajući napore porodice Stilvel i njegovih potomaka da unaprede kulturnu i međuljudsku razmenu između Sjedinjenih Država i Kine, odajući počast dugoročnoj podrški Sija u tom pogledu, izražavajući zahvalnost kineskoj vladi i narodu što nisu zaboravili stare prijatelje i želju i odlučnost porodice Stilvel da promoviše kulturnu i međuljudsku razmenu između dve zemlje.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.