PUKOM SREĆOM SPREČENA OTMICA DEVOJČICE (11): Slučajna prolazila je spasila, sve je snimljeno nadzornom kamerom
Policija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

jezivo

PUKOM SREĆOM SPREČENA OTMICA DEVOJČICE (11): Slučajna prolazila je spasila, sve je snimljeno nadzornom kamerom

Dva muškarca su pratila devojčicu u prodavnicu, ali jedan je otišao i sačekao je ispred susedne dobrotvorne radnje

Objavljeno:

Potresena majka 11-godišnje devojčice koja je umalo oteta s ulice u Londonu neizmerno je zahvalna ženi koja je spasila njenu ćerku, piše "Daily Mail".

Majka – kojoj "Daily Mail" ne navodi ime da bi zaštitio identitet žrtve – takođe je upozorila druge roditelje da budu na oprezu nakon što je njena ćerka napadnuta dok je usred bela dana izlazila iz kioska u prometnoj glavnoj ulici u jugoistočnom Londonu.

Dva muškarca su pratila devojčicu u prodavnicu, ali jedan je otišao i sačekao je ispred susedne dobrotvorne radnje. Kada je izašla, prišao joj je i pokušao da je ubedi da pođe s njim, sve dok se jedna žena koja je očigledno brzo shvatila o čemu se radi nije umešala.

Majka devojčice je napisala na društvenim mrežama: "Molim vas, uverite se da su vaša deca bezbedna. Hvala Bogu za ljupku damu koja je spasila moju ćerku. Ne mogu joj dovoljno zahvaliti."

Devojčica živi sa još dvoje braće i sestara u dvojnoj kući u u Vest Vikamu, blizu Bromlija.

Dobra Samarićanka je uskočila kada se uplašila da će devojčica biti oteta s ulice, nakon što je čula kako dva muškarca pitaju 11-godišnjakinju da li je sama.

Na ekskluzivnom snimku do kojeg je došao "Daily Mail", vidi se muškarac kako prilazi devojci na ulici dok ona stoji sama ispred prodavnice. Počinje da razgovara sa detetom i izgleda kao da pokušava da je odvede.

Baš kada se čini da devojčica kreće s njim, žena u zelenoj haljini izleće iz prodavnice i stavlja joj ruku na rame dok je naizgled poziva da ne odlazi s njim. Njih troje nastavljaju da razgovaraju pre nego što čovek na kraju podigne palac i ode.

Iz prodavnice su rekli da su muškarac i njegov muški pratilac pomno držali na oku devojku, "da vide da li je neko s njom", te da su njih dvojica nekoliko trenutaka ranije "pitali na hindiju o vaučerima za dopunu mobilnog telefona".

Vlasnik radnje, Maunil Patel (35), rekao je za "Daily Mail": "Video sam devojčicu kako prva ulazi, viđao sam je ranije jer živi u blizini, a ubrzo su ušla dva muškarca koje nisam video pre."

"Devojčica je nekoliko minuta gledala po radnji, a muškarci su je budno držali na oku, posmatrali šta radi i možda pokušali da vide da li je neko sa njom."

"Jedan od njih je tada došao do šaltera i pitao me na hindiju o vaučerima za dopunu mobilnog telefona."

"Prvi je izašao iz radnje i skrenuo desno. Sigurnosna kamera ga je snimila kako čeka ispred dobrotvorne radnje."

"Devojčica je kupila nešto – mislim slatkiše – i izašla iz moje radnje i pored čoveka koji je čekao ispred prodavnice pored kioska."

"Lagano ju je pratio i pitao je nešto što ju je nateralo da se okrene. Očigledno ju je pitao da li je sama i da li joj treba pomoć."

"U tom trenutku žena u dugoj tirkiznoj haljini ušla je u dobrotvornu radnju, ali je pogledala prema njima dok je ulazila. Očigledno je bila zabrinuta zbog onoga što se dešava."

"Nekoliko sekundi kasnije izašla je iz radnje i izazvala čoveka. Čuo sam je kako mu je rekla da će pozvati policiju i zamolila je devojčicu da pođe s njom."

"Devojčica, koja je do sada bila prilično zbunjena i uplašena, ušla je sa ženom u radnju. Čovek se na trenutak zadržao, ali je onda otišao prema banci sa druge strane puta."

Policija je saopštila da se susret dogodio u ulici Vest Vikham High u blizini Bromlija u jugoistočnom Londonu u 11.45 sati 24. juna.

Policija sada traži dvojicu muškaraca, a njihove fotografije su objavljene juče.

Portparol Metropolitenske policije otkrio je da su slike muškaraca snimljene kamerom nakon što je devojka ušla u kiosk. Jedan nosi sivi top dugih rukava, dok je drugi imao belu majicu.

02:24

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

(Espreso/Telegraf/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.