VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM VEĆ 13 DANA: Izdato novo UPOZORENJE stanovnicima, ovde je NAJKRITIČNIJE
Požar u Grčkoj, Foto: Profimedia

velika opasnost

VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM VEĆ 13 DANA: Izdato novo UPOZORENJE stanovnicima, ovde je NAJKRITIČNIJE

Više od 100 dodatnih vatrogasaca je raspoređeno, čime je ukupan broj dostigao 582, uz podršku 10 aviona i sedam helikoptera iz devet evropskih zemalja, saopštila je vatrogasna služba

Objavljeno:

Grčke vlasti dodatno su danas pojačale snage za gašenje požara na severoistoku zemlje u Evrosu gde 13 dana gori požar, a izdale su i upozorenja stanovnicima u toj oblasti da budu u pripravnosti za moguću evakuaciju.

Više od 100 dodatnih vatrogasaca je raspoređeno, čime je ukupan broj dostigao 582, uz podršku 10 aviona i sedam helikoptera iz devet evropskih zemalja, saopštila je vatrogasna služba, preneo je AP.

U požaru, koji je izbio 19. avgusta, poginulo je 20 ljudi, izgorelo je na desetine kuća, kao i ogromne površine šume u regionu Aleksandrupolisa i Evrosa, u blizini granice Grčke sa Turskom.

1 / 5 Foto: EPA/VASILIS PSOMAS

Požar u Dadiji u Evrosu gori već 13 dana, a do sada je izgorelo na hiljade hektara šumskog zemljišta.

Vatrogasna služba saopštila je da je u sredu bila naređena evakuacija iz Sidira i sela Đanuli zbog požara, objavio je „Katimerini“.

Zbog jakih vetrova požar se približio selu Đanuli, navela je vatrogasna služba, upozoravajući da i za danas postoji opasnost od požara u mnogim delovima Grčke.

Pripadnici Državne vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti zbog velikog broja požara i nastavljaju se patrole vazdušnog osmatranja, kao i patrole vatrogasnih, policijskih i vojnih snaga.

Bonus video:

01:36

VATRA JE BILA TOLIKO JAKA, SPASAVALI SMO SVETINJE Detalji drame prilikom požara u manastiru Vraćevšnica kod Gornjeg Milanovca

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.