Ekspert za eksploziv umešan u napade u Parizu predao se francuskoj policiji (FOTO)

DRAŽI MU JE ŽIVOT

Ekspert za eksploziv umešan u napade u Parizu predao se francuskoj policiji (FOTO)

Muhamed K. osumnjičen da je teroristima pravio prsluke sa eksplozivom za napade u Parizu predao se policiji u francuskom gradu Lilu
Objavljeno:

Devetnaestogodišnji Muhamed K, umešan u napade u Parizu kao ekspert za pravljenje sofisticiranih prsluka sa eksplozivom predao se u Lilu francuskoj policiji, javlja B92. Ubijen Abdelhamid Abaud, najtraženiji džihadista Evrope! (FOTO)

Francuska policija prethodno je objavila njegovu fotografiju, nazvala ga ekstremno opasnim i raspisala poternicu.
Vlasti sumnjaju da je devetnaestogodišnjak pripremao prsluke sa eksplozivom, a navedeno je i da se možda krije u Belgiji.
Činjenica da su teroristi u napadima u Parizu koristili prsluke sa eksplozivom predstavlja zabrinjavajuću promenu taktike pripadnika Islamske države.
Francuski stručnjaci su prethodno naveli da to znači da oni koji su napravili te prsluke mogu i dalje da budu aktivni, kako u Francuskoj, tako i u Evropi.
“Proizvodnja samobilačkog prsluka zahteva da u proces bude uključen i specijalista za municiju i oružje. Teško je napraviti eksploziv koji će biti siguran i bezbedan za napadača pre trenutka aktivacije. To nije nešto što svako može da uradi. Specijalista za eksploziv zna kako da rukuje njime, kako da ga spakuje u prsluk“, naveo je neimenovani bivši francuski obaveštajac.
(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.