Tramp preti i Kim Džong Unu: Kina rasporedila 150.000 vojnika na granicu sa Severnom Korejom!
Foto: AP

sve je moguće

Tramp preti i Kim Džong Unu: Kina rasporedila 150.000 vojnika na granicu sa Severnom Korejom!

U međuvremenu, SAD je pomerila USS Karl Vilson nosač aviona iz Singapura u Severnu Koreju nakon što je ta zemlja izvršila nove probe raketa
Objavljeno:

Nakon što je SAD prošlog petka napao sa Siriju sa 59 raketa, Kina je prema izveštajima rasporedila 150.000 vojnika na granici sa Severnom Korejom. Mnogi su napad Donalda Trampa na Siriju interpretirali kao upozorenje za Severnu Koreju.

Kina je ostala u šoku nakon napada i obezbedila je medicinsko osoblje i podršku koja je poslata na Jalu reku, prenose korejski mediji. Trupe su raspoređene kako bi se rešavao problem izbeglica Severne Koreje ali i "neočekivanih okolnosti", kao što je mogućnost preventivnih napada na Severnu Koreju, prenose novinske agencije.

SVET NA IVICI KATASTROFE: Amerikanci sa 59 "tomahavka" gađali rusku bazu, poginuli i civili! (VIDEO)

U međuvremenu, SAD je pomerila USS Karl Vilson nosač aviona iz Singapura u Severnu Koreju nakon što je ta zemlja izvršila nove probe raketa.

Kineski izaslanik za nuklearna pitanja stigao je u Seul u ponedeljak kako bi se dodatno razgovaralo o pretnjama Severne Koreje, kao što su i SAD poslale svoju grupu i signalizirale da je moguće gašenje programa naoružanja Pjongjangu.

foto: Fonet / AP

Spekulacije o neposrednim nuklearnim probama već su počele, budući da se Severna Koreja priprema za proslavu 105. rođendana njihovog lidera osnivača, a on se često proslvljao vojnim demonstracijama.

Seul i Vašington sprovode i zajedničke godišnje vojne vežbe koje Severna Koreja vidi kao pripreme za rat. Pjongjang trenutno radi na misiji stvaranja rakete dukačkog dometa koja će moći da pogodi SAD svojom nuklearnom glavom.

foto: Reuters

Oni su za sada napravili pet proba, od toga su dve bile prošle godine, dok satelitski snimci ukazuju na mogućnost priprema za šestu probu.

Američke službe bezbednostzi upozorovaju da će Pjongjang za manje od dve godine ostvariti svoj cilj.

foto: AP

Izolovanoj Koreji je rezolucijama UN zabranjeno korišćenje balističke raketne tehnologije, a čak ni ponovne mere i sankcije nisu smanjile njihove nuklearne ambicije.

Tramp je ranije pretio jedinstvenom akcijom protiv Pjongjanga, a ona je sada još opipljivija nakon napada na vojnu bazu u Siriji. Iz Nacionalne bezbednosti SAD poručuju da je predsednik tražio da se naprave spisak svih mogućih opcija kako bi se pretnja Koreje otklonila.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.