UMRO DŽO VODOINSTALATER, BOLOVAO JE OD OPAKE BOLESTI! Iza sebe ostavio suprugu i četvoro DECE
Džo Vurcelbaker, Foto: Printscreen/Youtube/Associated Press

TUGA

UMRO DŽO VODOINSTALATER, BOLOVAO JE OD OPAKE BOLESTI! Iza sebe ostavio suprugu i četvoro DECE

Opraštamo se od čoveka koga su mnogi voleli

Objavljeno:

Džo Vurcelbaker, poznatiji kao Džo Vodoinstalater, preminuo je u nedelju u 49. godini. Kako prenose američki mediji, bolovao je od raka.

Džo je bio poznati američki aktivista i komentator, koji je davne 2008. godine postao poznat čitavom svetu kada je dobio centralnu ulogu u predsedničkoj debati.

Naime, te godine su, tokom debate Barak Obama i Džon Mekejn više puta pomenuli "Džoa vodoinstalatera", koji je prethodno na jednom skupu u Toledu razgovarao sa Obamom, rekavši mu da namerava da otvori radionicu koja bi zarađivala oko 250 hiljada dolara godišnje. Zatim je upitao Obamu da li bi mu, prema njegovom planu, porez bio povećan, na šta mu je Obama odgovorio "možda".

"Znači, ako ste uspešni morate da plaćate više od svih drugih? Svi živimo u ovoj zemlji i svako ima pravo da zarađuje koliko može. Obama hoće da mi oduzme to pravo, da me kazni. To je socijalističko i veoma pogrešno gledište", rekao je Vurcelbaker.

Vurcelbaher je tada još dobio nadimak "Džo vodoinstalater", a kampanja ga je toliko proslavila da se nekoliko puta pojavio na predizbornim događajima u Ohaju, a Mekejn ga je često spominjao u predizbornim govorima i u završnoj predsedničkoj debati, kao metaforu za Amerikance srednje klase.

Iza Džoa je ostala supruga i četvoro dece.

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.