ZBOG ONOGA ŠTO JE ZELENSKI IZGOVORIO SU MNOGI OSTALI NEMI: Šta li bi samo Putin rekao na OVO?
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, Foto: EPA/IGOR KOVALENKO, EPA/ MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, Profimedia, EPA / STEPAN FRANKO

KLJUČNA TEMA

ZBOG ONOGA ŠTO JE ZELENSKI IZGOVORIO SU MNOGI OSTALI NEMI: Šta li bi samo Putin rekao na OVO?

Ukrajinsi predsednik otkrio šta misli da bi se dogodilo ako bi Kijev premestio sukobe na teritoriju Rusije

Objavljeno:

Saveznici ne bi podržali Ukrajinu, ukoliko bi Kijev premestio sukobe na teritoriju Rusije, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je rekao u nedelju da bi to bio veliki rizik i da bi Ukrajina u tom slučaju ostala sama, odgovarajući na pitanje ukrajinskih državnih medija da li je vreme za prelazak sukoba na rusku teritoriju.

Zelenski je istakao da Ukrajina ne bi mogla da se suprotstavi Rusiji bez pomoći međunarodnih partnera, preneo je Si-En-En (CNN).

Ukrajinski predsednik rekao je da veruje da je moguće političkim sredstvima postići da se Krim demilitarizacije od ruskih snaga.

Prema rečima Zelenskog, Ukrajina pokušava da unapredi svoje odnose sa državama koje su obe podržavale Ukrajinu od samog početka invazije u punom obimu, kao i sa onima na „istorijskoj udaljenosti“, napominjući da je za ovu drugu grupu ulazak na rusku teritoriju "bolno pitanje."

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: Profimedia

- U našem svetu postoje velike države, veoma velike države, za koje postoji samo jedna tačka zbog koje nisu na strani Rusije – to je teritorijalni integritet države. Ako namerno usmerim svoje trupe i odlučim da odem na rusku teritoriju, biću siguran da ova država neće biti sa mnom. I onda morate da razmislite šta je sada važnije za narod i Ukrajinu. - rekao je Zelenski u intervjuu za Pravda.ua.

Bonus video:

01:54

RAT U UKRAJINI BACIO SENKU NA ISLAMSKI TERORIZAM Matevski: Ne prođe mesec bez napada, a najaktivniji su na OVOJ društvenoj mreži

(Espreso/ Blic/ Agencije/ Pravda.ua)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.