PUTIN JE POTPISAO NOVI UKAZ: I to dan nakon pada PRIGOŽINOVOG AVIONA!
Vladimir Putin, Foto: PrintScreen/ Twitter/ zoranceran

ukaz se odnosi na paravojne formacije

PUTIN JE POTPISAO NOVI UKAZ: I to dan nakon pada PRIGOŽINOVOG AVIONA!

Odluka je usledila nakon što je pao avion u kojem je bio lider Vagner grupe Jevgenij Prigožin

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je novi ukaz, kojim propisuje da svi pripadnici paravojnih formacija moraju da polože zakletvu pred ruskom zastavom.

"U cilju formiranja duhovnih i moralnih osnova za zaštitu Ruske Federacije, njene nezavisnosti i ustavnog poretka, odlučujem: 1. Da utvrdim da pred Državnom zastavom Ruske Federacije polažu zakletvu: a) lica koja ulaze u dobrovoljačke formacije i druga lica koja doprinose ispunjavanju zadataka dodeljenih Oružanim snagama Ruske Federacije, drugim trupama, vojnim formacijama i telima predviđenim Federalnim zakonom o odbrani od 31. maja 1996. godine br. 61-FZ ", i učešće u specijalnoj vojnoj operaciji", navodi se u dokumentu.

Pored toga, prema uredbi, zakletve polažu zaposleni u državnim bezbednosnim kompanijama u novim regionima.

Prilikom polaganja zakletve moraće da izgovore sledeće reči:

"Ja (ime i prezime) svečano se zaklinjem na vernost Ruskoj Federaciji, obavezujem se da ću sveto poštovati Ustav Ruske Federacije, striktno slediti naređenja komandanata i pretpostavljenih, savesno ispunjavati poverene mi dužnosti. Kunem se da ću biti lojalan Ruskoj Federaciji, da ću hrabro braniti njenu nezavisnost i ustavni poredak“.

Podsetimo, odluka je usledila nakon što je pao avion u kojem je bio lider Vagner grupe Jevgenij Prigožin, koji je u junu organizovao pobunu.

Bonus video:

02:34

GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI! Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.