PREDAO SE TRAMPOV BIVŠI ŠEF KABINETA MARK MEDOUZ: Evo kada se očekuje i predaja bivšeg predsednika!
Donald Tramp, Foto: Profimedia

drama

PREDAO SE TRAMPOV BIVŠI ŠEF KABINETA MARK MEDOUZ: Evo kada se očekuje i predaja bivšeg predsednika!

Trampov bivši šef kabineta predao se u sudu u Džordžiji

Objavljeno: 23:28h

Bivši šef kabineta Bele kuće iz vremena administracije bivšeg presdednika SAD Donalda Trampa, Mark Medouz, predao se danas u zatvoru u okrugu Fulton u Atlanti u saveznoj državi Džordžija.

Medouz je, zajedno sa Trampom i drugih 17 osoba, optužen za reketiranje, prenosi Gardijan.

Donald Tramp trebalo bi da se takođe preda danas nadležnima u Džordžiji zbog optužbi da je planirao da prekroji volju birača u toj saveznoj državi na predsedničkim izborima 2020. i u tom procesu bi po prvi put u istoriji trebalo da se dogodi da se nekadašnji šef države nađe na policijskoj fotografiji.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

Ranije danas Tramp je smenio svog glavnog advokata koji ga zastupa u Džordžiji uoči večerašnje predaje nadležnim organima, i zamenio ga Stivenom Saduom, advokatom iz Atlante koji je na veb-sajtu opisan kao "specijalni savetnik za bele kragne i odbranu visokog profila".

U optužnici na 98 stranica podignutoj u Džordžiji, koja je obelodanjena prošle nedelje, Tramp i još 18 njegovih saradnika optuženi su za ukupno 41 krivično delo povezano sa pokušajima da se preokrene Trampov poraz na predsedničkim izborima 2020. godne.

Tramp je optužnicu opisao kao politički motivisan pokušaj da se njegova kampanja za reizbor u Belu kuću izbaci iz koloseka.

"Idem u četvrtak u Atlantu u Džordžiji da me uhapse", rekao je Tramp u utorak i odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Na listi navodnih saučesnika nalaze se, između ostalih bivši Trampov advokat Rudolf Đulijani, bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, kao i bivši advokat Bele kuće Džon Istman, preneo je ranije Rojters.

Bonus video:

00:45

ZAVREŠTAK RATA U UKRAJINI ZAVISI OD PREDSTOJEĆIH IZBORA Miletić analizira: Tramp najavio zaustavljanje finansiranja?!

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.