ŽIVOT PRIGOŽINA JE VELIKA MISTERIJA: Troje dece, sin RATNIK, a NAJSTARIJA ĆERKA je poznata po SKANDALU (FOTO)
Jevgenij Prigožin, Foto: Profimedia

porodica prigožin

ŽIVOT PRIGOŽINA JE VELIKA MISTERIJA: Troje dece, sin RATNIK, a NAJSTARIJA ĆERKA je poznata po SKANDALU (FOTO)

Dok se o Prigožinu već dosta toga zna, manje toga je poznato u vezi njegove porodice

Objavljeno: 20:10h

Avion "embraer" koji pripada Jevgeniju Prigožinu srušio u regionu Tver.

Prigožin je poginuo u tom padu, zajedno sa devet drugih lica.

Ko su članovi Prigožinove porodice?

Dok se o Prigožinu već dosta toga zna, manje toga je poznato u vezi njegove porodice. On je oženjen i ima troje dece. Prigožin (62) je u braku sa Ljubov Valentinovnom Prigožinom, koja je takođe imućna (neto bogatstvo njenog muža procenjeno je na milijardu dolara).

Ljubov je farmaceutkinja koja poseduje butike poznate kao “Muzej čokolade” u Sankt Peterburgu, piše portal Thedistin.com. Ona je 2012. otvorila banju “Kristal” u Sankt Peterburgu koja je sledeće godina osvojila priznanje Savršenog banjskog projekta. Poseduje kompanije “Nju tehnolodžis SPA LLC” i “Agat”, deo grupe “Konkord”.

“Fajnenšel tajms” piše da je Ljubov igrala “različite uloge” u poslovnom carstvu svog muža, zajedno sa drugim članovima porodice. Prigožinova deca, navodi list, su sva imala akcije u očevim kompanijama, pri čemu se se one često menjale između njih.

Prigožinova deca

Tako je, na primer, starija ćerka Polina 2019. godine bila akcionar u ruskoj kompaniji “Lahta plaza”, koja se u martu 2022. našla pod američkim sankcijama. Sada je pod kontrolom Prigožinovog sina Pavela. “Lahta plaza” je, prema korporativnim dokumentima, delila revizora i broj telefona sa ruskim kompanijama koje su isporučivale tešku industrijsku opremu rudarskim i šumarskim kompanijama u Africi koje su kasnije sankcionisale SAD i EU kao paravan Vagnera.

Polina je prvo dete Prigožina. Rođena je 1992, dok je sin Pavel rođen ili 1996. Ili ‘98. Mlađa ćerka Veronika rođena je 2005.

“Fajnenšel tajms” (FT) piše da je plavokosa ruska tinejdžerka koja se amaterski takmičila u skupom sportu, jahanju sa preponama, u mediteranskom odmaralištu Oliva blizu Valensije u Španiji 20. februara 2022. – četiri dana pre invazije na Ukrajinu – upravo bila Veronika Prigožina. Jahala je sivog konja Dithara i završila četvrta sa nagradom od 50 evra. I Polina se takmičila na međunarodnim konjičkim disciplinama iako je njen otac bio pod sankcijama, navodi list.

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.