OVO SVET JOŠ NIJE VIDEO, ROĐENA PRVA JEDNOBOJNA ŽIRAFA: Razoružava i najtvrđa srca, PRESLATKA JE (VIDEO)
Žirafa, Foto: Printscreen/Youtube/ WJHL

zar nije preslatka?

OVO SVET JOŠ NIJE VIDEO, ROĐENA PRVA JEDNOBOJNA ŽIRAFA: Razoružava i najtvrđa srca, PRESLATKA JE (VIDEO)

Zoološki vrt je u nedelju raspisao konkurs za imenovanje bebe žirafe, koju posetioci sada mogu da vide u ovom zoološkom vrtu

Objavljeno:

Zoološki vrt u Tenesiju saopštio je da je rođena retka žirafa koja nema pege. Besprekorna žirafa rođena je u zoološkom vrtu "Brajts" u Tenesiju 31. jula i zoološki vrt kaže da stručnjaci veruju da je ona jedina jednobojna žirafa na planeti.

Zoološki vrt je u nedelju raspisao konkurs za imenovanje bebe žirafe, koju posetioci sada mogu da vide u ovom zoološkom vrtu.

Poslednja ovakva žirafa zabeležena pre 51 godinu

Direktor zoološkog vrta Dejvid Brajt rekao je da je poslednja zabeležena jednobojna žirafa bila 1972. godine u Tokiju. Ta žirafa, po imenu Tošiko, rođena je u zoološkom vrtu Ueno, prema arhivskim fotografijama.

Mrežaste žirafe, kojoj ovo mladunče pripada, su vrsta žirafa sa smeđim i narandžastim mrljama. Poreklom su iz Afrike i 2018. godine su stavljeni na listu ugroženih vrsta životinja, prema Fondaciji za očuvanje žirafa.

Zaštićena, ugrožena vrsta

Zoološki vrt se nada da će žirafa na naslovnoj strani skrenuti pažnju na izazove sa kojima se vrsta suočava u divljini, navodi se u saopštenju za javnost.

- Međunarodna pokrivenost naše bebe žirafe bez šablona stvorila je preko potrebno reflektore na očuvanju žirafa. Divlje populacije tiho nestaju, čak 40 odsto populacije divljih žirafa izgubljeno u samo poslednje 3 decenije - rekao je Toni Brajt, osnivač ovog Zoo vrta.

U ponedeljak je zoološki vrt saopštio da je suzio listu takmičenja za imenovanje na četiri izbora: Kipiki, što znači "jedinstvena"; Firijali, što znači "neobična ili izvanredna"; Šakiri, što znači „najlepša je“; i Džamela, što znači „od velike lepote“.

U Keniji tri bele žirafe primećene 2020. godine

U Keniji je 2020. primećena porodica od tri retke bele žirafe. Potpuno bele žirafe su imale leucizam, koji uzrokuje gubitak pigmentacije, stvarajući belu kožu.

Nakon što su dve žirafe ubili krivolovci, grupa za zaštitu opremila je preostalu žirafu GPS monitorom kako bi pratila njeno kretanje i nadamo se da će lovokradice držati podalje.

Bonus video:

04:47

BEOGRADSKI ZOOLOŠKI VRT DOBIO NOVOG STANOVNIKA! Može da skače preko dva metra, a u dvoboju sa bikom bi odneo UBEDLJIVU pobedu!

(Espreso/Blicf/Si-Bi-Es Njuz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.