Koliko daleko ide paranoja: Fejsbuk joj zbog imena ugasio profil! (FOTO)

Nije mogla da ga bira

Koliko daleko ide paranoja: Fejsbuk joj zbog imena ugasio profil! (FOTO)

Fejsbuk misli da sam terorista! To što sam im poslala kopiju pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju profil - napisala je Ajsis Anšali devojka iz San Franciska na Tviteru
Objavljeno:

Jedna devojka je zbog svog imena morala da šalje kopiju pasoša Fejsbuku, kako ne bi ostala bez svog profila koga je Fejsbuk deaktivirao. Ime joj je Ajsis Anšali, a razlog za blokiranje profila je očigledan! Da li ste se ikada pitali kako Fejsbuk sortira vaših Top 9 prijatelja? - Fejsbuk misli da sam terorista. Očigledno, to što sam im poslala kopiju pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju profil - napisala je devojka iz San Franciska na Tviteru. Ona je nagovestila da je jedini razlog blokiranja profila njeno ime, koje je isto kao ono koje nosi zloglasna Islamska država, poznata i kao ISIS, ISIL i Daesh.

twitter.com/IsisAnchalee
Ajsis nije želela tek tako da odustane, pa kada Fejsbuk nije reagovao kada im je poslala kopiju pasoša, nastavila je da im šalje poruke. Na kraju su shvatili da govori istinu pa joj je profil u međuvremenu ponovno aktiviran. Službenik Fejsbuka Omid Farivar izvinio se Isis zbog cele situcaije, na Tviteru.
twitter.com/IsisAnchalee
Fejsbuk već neko vreme ima pravilo da profil možete otvoriti samo pod pravim imenom. Kada posumnjaju da neki profil ne nosi ime stvarne osobe, blokiraju ga i traže neki od ličnih dokumenata koji potvrđuje identitet osobe koja koristi profil.
twitter.com/IsisAnchalee
Onima koji ne dokažu svoje pravo ime, Fejsbuk trajno blokira profile. Ta društvena mreža je obećala da će ublažiti pravilo o korišćenju pravog imena, najavivši dodatne opcije koje će poboljšati verifikaciju imena. (Espreso.co.rs / 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.