"PAKLENA VOZAČICA" OSUĐENA ZBOG UBISTVA: Namerno se ZAKUCALA u dečka i prijatelja, imala jedan MOTIV? (FOTO/VIDEO)
Mekenzi Širila, Foto: PrintScreen/ YouTube/ WKYC Channel 3

presuđeno je

"PAKLENA VOZAČICA" OSUĐENA ZBOG UBISTVA: Namerno se ZAKUCALA u dečka i prijatelja, imala jedan MOTIV? (FOTO/VIDEO)

Mekenzi Širila (19) plakala je na sudu kad je proglašena krivom po četiri tačke optužnice za ubistvo u udesu u julu 2022. godine

Objavljeno:

Tinejdžerka iz Ohaja suočena je sa doživotnom robijom nakon što je osuđena da je ubila svog dečka i njegovog prijatelja tako što je namerno zabila svoj automobil u zid pri brzini od 160 kilometara na sat. Sudija ju je nazvao “bukvalnim paklom za volanom”.

Mekenzi Širila (19) plakala je na sudu kad je proglašena krivom po četiri tačke optužnice za ubistvo u udesu u julu 2022. godine u kojem su stradali njen dečko Dominik Ruso (20) i saputnik Devion Flanagan (19).

- To nije bila nemarna vožnja. To je bilo ubistvo – rekla je sudija okruga Kajahoga Nensi Ruso u ponedeljak.

- Ona je imala misiju i sprovela ju je sa sa preciznošću. Odluka je bila smrt – rekla je sudija, koja nije u rodbinskoj vezi sa dečkom Širile.

U vreme nesreće imala samo 17 godina

“Njujork post” navodi da je Širila u vreme nesreće imala samo 17 godina i da je njena višemesečna veza sa Rusoom bila u problemima.

Širila, iz Strongsvila u Ohaju, takođe je proglašena krivom po četiri tačke optužnice za napad i dve za teško ubistvo vozilom. Njena osuda povlači automatsku kaznu doživotnog zatvora bez prilike za uslovno puštanje u trajanju od 15 godina, preneo je Cleveland.com.

Snimak bezbednosne kamere pokazao je kako je Širila “namerno” ubrzala svoju “tojotu kamri” na 160 na sat nekoliko trenutaka pre nego što je auto preskočio ivičnjak i uleteo u skladište cigli, rekla je sudija.

"Pretvorila se u pakao za volanom"

- Iz odgovornog vozača pretvorila se bukvalno u pakao za volanom dok je išla niz ulicu. Sama je donela odluku da vozi, da ide nejasnom rutom koju je obišla nekoliko dana pre i kojom inače ne ide. Mekenzi je sama odabrala vreme za vožnju, rano ujutro, kad bi svako razuman očekivao da će biti nekoliko ljudi u blizini da svedoče ili da ponude pomoć – dodala je sudija.

Ruso i Flanagan proglašeni su mrtvima na licu mesta. Širila je nađena u nesvesnom stanju sa svojim krznenim “prada” papučama i dalje na gasu, preneo je Cleveland.com. Kad se probudila u bolnici nakon udesa, lekari su rekli da je pokazala “tugu, krivicu i sram” u vezi toga što se dogodilo, što su tužioci shvatili kao “svest o krivici”.

"Želela je da ubije svog dečka jer im je veza propala"

Pomoćnik okružnog tužioca Tim Trop rekao je sudu da je tinejdžerka želela da ubije Rusoa jer je njihova višemesečna veza propala.

- Devion je bio samo teret. Šta god da je spremala za Dominika, Devion je bio tu samo kao njegov prijatelj i uvukao se u toksičnu vezu i jednostavno seo na pogrešno sedište te noći – rekao je on.

 Američka policija
Američka policijafoto: Printscreen/Youtube/ 11Alive

Širila je nedeljama pre udesa pretila da će izgrebati Rusoov auto, kako pokazuje jedan snimak na koji su uprli tužioci. Takođe je imala THS u svom organizmu preko legalne granice u državi, ali tužioci je neće goniti zbog vožnje pod uticajem.

- Nikad nećemo zaista saznati šta se dogodilo u tom autu – rekao je advokat tinejdžerke Džim Mekdonel.

Porodice u šoku

“Njujork post” navodi da su pristalice Širile takođe plakale tokom procesa i izražavale svoju podršku dok su tinejdžerku izvodili iz sudnice u lisicama. Njena majka rekla je da je porodica šokirana presudom i da želi da njena ćerka uloži žalbu.

Devionova majka Džejmi rekla je da je njena porodica zahvalna što je pravda isporučena tog dana.

- Ne prođe dan a da nam ne nedostaje naš sin – rekla je ona, dodajući da nema pobednika u ovom slučaju.

Ona i majka Dominikova majka Kristin podelile su emotivni trenutak nakon presude.

- Grlimo jedna drugu i žao nam je što se ovo dogodilo. Tužne smo ali zahvalne – rekla je Džejmi.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.