TRAMP ĆE MORATI DA SE PREDA? Svi koji su optuženi mogu da ZAVRŠE U ZATVORU, tužilaštvo odredilo DATUM
Donald Tramp, Foto: Profimedia

optužnica protiv trampa

TRAMP ĆE MORATI DA SE PREDA? Svi koji su optuženi mogu da ZAVRŠE U ZATVORU, tužilaštvo odredilo DATUM

Okružna tužiteljka odredila je datum predaje za Donalda Trampa

Objavljeno:

Očekuje se da će se bivši američki predsednik Donald Tramp predati u zatvoru okruga Fulton u američkoj državi Džordžiji, zajedno sa ostalih 18 saoptuženih u slučaju predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine, rekao je šerif okruga Fulton Pat Labat.

Tramp, koji je optužen po 13 tačaka optužnice, uključujući reketiranje, nije javno naznačio kada namerava da se preda pre roka – 25. avgusta, koji je odredila okružni tužilac okruga Fulton Fani Vilis.

„U ovom trenutku, na osnovu uputstava dobijenih od kancelarije okružnog tužioca i predsedavajućeg sudije, očekuje se da će svih 19 optuženih navedenih u optužnici biti zatvoreno u zatvor u ulici Rajs“, naveo je Labat u saopštenju, objavio je CNN.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Većina optuženih u okrugu Fulton obično se nalazi u zatvoru toga okruga. Labat je ranije sugerisao da želi da tretira optužene u tom slučaju na isti način kao što bi se postupalo sa bilo kojim drugim optuženim.

Šerif će sada morati da pregovara sa tajnom službom i Trampovim advokatima o logistici Trampove predaje. Optuženi koji nisu odmah uhapšeni po podizanju optužnice, kao što je bio slučaj sa Trampom i njegovim saradnicima, obično pregovaraju o garanciji ako je to primenljivo, kao i o drugim uslovima puštanja na slobodu sa kancelarijom okružnog tužioca.

Trampov bivši advokat Rudi Đulijani, koji je takođe optužen u ovom slučaju, rekao je u utorak radiju WABC da će izabrati dan sledeće sedmice da se preda vlastima, navodeći da pretpostavlja da mora da postoji kaucija.

Optužnica od 41 tačke, objavljena u ponedeljak veče, nakon opsežne istrage koju je vodila tužilac Vilis o nekim od napora Trampovih saveznika da se mešaju u predsedničke izbore 2020. godine.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Tramp se optužuje da je bio na čelu „zločinačkog poduhvata“ koji je bio deo široke zavere da se poništi njegov izborni poraz u Džordžiji.

Među optuženima su i bivši Trampovi advokati Džon Istman i Đulijani, kao i bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz. Tramp se sada suočava sa 91 optužbom u četiri odvojene optužnice. On negira krivicu i tvrdi da su optužnice politički motivisane.

Bonus video:

02:19

TRAMP JE NA VREME UPOZORIO NA KOMUNISTE IZ PEKINGA Obradović o kineskom upadu u SAD -Majkrosoft sistem: Ovo je veoma OPASNO...

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.