JEZIVA ISPOVEST DOKTORKE KOJA JE SPASILA TURISTU NA KOGA JE PALA STENA: "Na jednom mestu on, na drugom noga"
Spasavanje turiste u Grčkoj, Foto: Printscreen/Youtube/ zarpanews

tragedija

JEZIVA ISPOVEST DOKTORKE KOJA JE SPASILA TURISTU NA KOGA JE PALA STENA: "Na jednom mestu on, na drugom noga"

Kako je rekla 32-godišnja doktorka koja je dežurala u Samariji, ona je u opasnim uslovima pomagala povređenom Špancu

Objavljeno:

Doktorka Danai Dimitriadis govorila je o dramatičnim trenucima koji su se odigrali u klisuri Samarija u nedelju kada je obaveštena o teškoj povredi 45-godišnjeg turiste iz Španije, koji je ostao bez noge nakon zemljotresa koji je potresao Krit.

Kako je rekla 32-godišnja doktorka koja je dežurala u Samariji, ona je u opasnim uslovima pomagala povređenom Špancu.

- Bilo je trenutaka kada sam hodala sama i pokušavala da dođem do čoveka kada sam pomislila šta sada da radim, opasno je, moglo bi doći do naknadnog potresa, nisam čak ni imala neku zaštitu... Morate da učinite najbolje što možete, ali da ne nanesete više štete - kaže ona.

Doktorka je zatim opisao na šta je naišla kada je stigla na lice mesta, otprilike na pola puta niz kanjon, gde je 45-godišnji turista povređen od pada kamenja izazvanog zemljotresom jačine 4,9 stepeni Rihterove skale ranije u nedelju.

- Prilazimo mu, 45-godišnji Španac je već ostao bez noge, na jednom mestu on, na drugom njegova noga. Uradila sam šta sam morala, za šta sam se školovala, ovo što sam učila - rekla je Dimitriadis za ERT.

Prema njenim rečima, uradila je ono što je bilo potrebno da ga održi u životu, kako bi mogao da stigne u bolnicu. Po njega su došli spasioci helikopterom.

Četrdesetpetogodišnji turista je hospitalizovan u kritičnom stanju, a lekari Opšte bolnice u Haniji nisu uspeli da spasu njegovu nogu.

Nesrećni čovek je tokom ranjavanja i dok nije prevezen u bolnicu izgubio dosta krvi, što otežava njegovo zdravstveno stanje.

Nakon operacije kojoj je podvrgnut, 45-godišnjak je intubiran i prebačen na Odeljenje intenzivne nege gde se bori za život jer se njegovo zdravlje smatra kritičnim.

Bonus video:

00:14

ZEMLJOTRES U SRBIJI: Zatreslo se tlo tokom noći na dubini od 3 kilometra

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.