SNIMAK BRUTALNOG UBISTVA KANDITATA ZA PREDSEDNIKA EKVADORA: Napadač mu pucao u glavu, gledate na svoju odgovornost
Fernando Viljavisensio, Foto: Printscreen/Twitter/simonateba

JEZIVO

SNIMAK BRUTALNOG UBISTVA KANDITATA ZA PREDSEDNIKA EKVADORA: Napadač mu pucao u glavu, gledate na svoju odgovornost

Član njegovog izbornog štaba rekao je lokalnim medijima da je "Viljavisensio ulazio u auto, kad mu je prišao napadač koji mu je pucao u glavu"

Objavljeno:

Fernando Viljavisensio, kandidat za predsednika Ekvadora, ubijen je na predizbornom mitingu u Kitu u sredu.

Viljavisensio je bio narodni poslanik u skupštini, a ubijen je kad je ulazio u automobil kojim je trebalo da se udalji sa mesta održavanja mitinga, prenosi BBC.

Član njegovog izbornog štaba rekao je lokalnim medijima da je "Viljavisensio ulazio u auto, kad mu je prišao napadač koji mu je pucao u glavu".

Aktuelni predsednik Ekvadora Giljermo Laso rekao je da "ovaj zločin neće proći bez kazne".

Svedoci tvrde da je Viljavisensio (59) upucan tri puta. Osumnjičeni za atentat je takođe ranjen u pucnjavi koja je usledila, i on je kasnije umro od povreda koje je zadobio.

Prvi krug predsedničkih izbora uEkvadoru treba da se održi 20. avgusta.

Predsednik Laso, koji se neće kandidovati, rekao je da je "šokiran" ubistvom, i dodao da je "organizovani kriminal mnogo napredovao, ali će se puna težina zakona sručiti na njega".

Nedavni porast nasilnih zločina, čiji poretač je sve veće prisustvo narko-kartela u Ekvadoru, je centralna tema u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji.

Predsednik Laso je prošlog meseca proglasio vanredno stanje i policijski čas u tri provincije, posle ubistava povezanih sa organizovanim kriminalom.

Kampanja Viljavisensija je, osim bezbednosti građana, bila koncentrisana na borbu protiv korupcije, čime se bavio i kao novinar, ali i borbom za smanjenje uništenja okruženja.

Štab Viljavisensija je prošle nedelje objavio da su on i članovi tima dobili pretnje od vođe bande povezane sa krijumčarenjem droge.

Viljavisensio je bio jedan od 8 kandidata u prvom krugu izbora, ali nije bio vodeći, po istraživanjima javnog mnenja.

U julu je u Ekvadoru ubijen Agustin Intrijago, gradonačelnik grada Manta, a u februaru Omar Menendez, kandidat za gradonačelnika grada Puerto Lopez.

Drugi predsednički kandidati su izjavili saučešće porodici Viljavisensio.

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.