DŽABA MU SVE ŽALBE, SUD OSTAJE PRI SVOME: Bivši premijer ostaje u zatvoru, a čeka ga JOŠ JEDNA KAZNA
Imran Kan, Foto: AP

pakistanski sud

DŽABA MU SVE ŽALBE, SUD OSTAJE PRI SVOME: Bivši premijer ostaje u zatvoru, a čeka ga JOŠ JEDNA KAZNA

Imranu Kanu je izrečena trogodišnja zatvorska kazna zbog optužbi za nezakonitu prodaju državnih poklona

Objavljeno:

Pakistanski viši sud odbio je danas žalbu bivšeg premijera Imrana Kana da se suspenduje presuda koja mu je izrečena po optužbama za korupciju i zbog koje je u zatvoru, saopštio je njegov advokat, uz poruku da je malo verovatno da će uskoro biti pušten uz kauciju.

"Naš zahtev za suspenziju presude nije prihvaćen. Slučaj je odložen na neodređeno vreme", rekao je Kanov advokat Naim Pendžuta, a prenosi Rojters.

Kanu je zabranjeno da obavlja bilo kakvu javnu funkciju u narednih pet godina otkako mu je u subotu izrečena trogodišnja zatvorska kazna zbog optužbi za nezakonitu prodaju državnih poklona koje su dobili on i njegova porodica tokom njegovog mandata od 2018. do 2022. godine.

Imran Kan
Imran Kanfoto: Profimedia

Sud je zatražio od nadležnih vlasti da odgovore na Kanovu molbu da bude premešten u zatvorsku ćeliju A klase u zatvoru u Ravalpindiju, koji ima bolje uslove na koje on ima pravo kao bivši premijer, rekao je njegov advokat Naim Pendžuta.

Kan je prošle godine smenjen s mesta premijera nakon što mu je parlament izglasao nepoverenje, što je, kako navodi agencija, izazvalo zabrinutost za stabilnost Pakistana u jeku borbe s ekonomskom krizom.

Bonus video:

00:57

Belgijski premijer zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na prijemu i prisustvovanju panelu na Samitu u Davosu

(Espreso/ Afencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.