KOMANDANT SKINUO RUSKE VOJNIKE I MALTRETIRAO IH GOLE: Izašao je snimak koji gledate na svoju odgovornost (VIDEO)
Ruska vojska, Foto: Pritnscreen Twitter/Dimitri

užasno

KOMANDANT SKINUO RUSKE VOJNIKE I MALTRETIRAO IH GOLE: Izašao je snimak koji gledate na svoju odgovornost (VIDEO)

Veruje se da je u pitanju 4. gardijska tenkovska divizija u Naro-Fominsku, izvan Moskve, koja je već pretrpela gubitke u Ukrajini

Objavljeno:

Novi šokantni snimci stižu iz ruske vojske koja ne odustaje od invazije na Ukrajinu. Nedavno je procureo snimak na kojem se vidi kako komandant ruske brigade svlači vojnike i tuče ih u sklopu rituala maltretiranja koji je šokirao čak i one vojnike koji su navikli na grubo i okrutno postupanje u ruskoj vojsci.

Prema VorTranslejtedu, blogeru koji izveštava o ratu u Ukrajini, on je oficir ruske 4. tenkovske divizije u blizini Moskve, koji tera svoje gole vojnike da čupaju travu. Na snimku može da se čuje kako vojnici kritikuju maltretiranje, što je uobičajeno iskustvo ruskih vojnika. Sporni video je prvobitno podelio "Mobilization News", koji navodi da nije jasno kada je snimljen.

"Pozvali su vojnu policiju i skinuli muškarce da budu kroz goli. Ljudi su besni jer on muči vojnike", kaže jedan vojnik na snimku. "Je*** tog tipa", dodao je drugi. Veruje se da je to 4. gardijska tenkovska divizija u Naro-Fominsku, izvan Moskve. Ova divizija je pretrpela velike gubitke u Ukrajini.

Inače, zlostavljanje unutar ruske vojske ima duboku, pa čak i fatalnu istoriju. Tretman, takođe poznat kao "deda", obično se primenjuje na vojnike nižeg ranga i otežava ruskoj vojsci da regrutuje mladiće koji se plaše da bi drugi Rusi mogli da ih ponize ili povrede. Ova praksa postoji vekovima, a ruska vlada je 2008. godine sprovela niz reformi sa ciljem da se ona iskoreni. Na objavljenom snimku vojnici kažu da su se njihovi nadređeni opasno približili granicama njihovog strpljenja.

"Biće pobune ako ovako nastave. Svako ima svoje granice", kaže jedan od vojnika na snimku.

02:29

SOVJETSKA DUŠA NE MOŽE DA SE MERI SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM Stručnjak o NAJGOREM POTEZU UKRAJINE: Pokušali su da predvide poteze Rusije i ZAKAZALI

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.