SNIMAK ČUDA U LAGOSU: Avion se srušio nasred ulice i eksplodirao, svi putnici uspeli da PREŽIVE (VIDEO)
Eksplozija, Foto: Printscreen/DaillyMall

neverovatno!

SNIMAK ČUDA U LAGOSU: Avion se srušio nasred ulice i eksplodirao, svi putnici uspeli da PREŽIVE (VIDEO)

Kamera je zabeležila dramatičan trenutak kada se avion srušio na ulicu u nigerijskoj prestonici Lagosu, a potom eksplodirao

Objavljeno:

Neverovatna scena odigrala se u prometnoj ulici nigerijske prestonice Lagosa - sportski avion pao je usred gužve, nedaleko od benzinske pumpe, pored cisterne, eksplodirao, ali - niko nije poginuo!

Laki avion "Džabiru J430" kompanije "Air First Hospitality & Tours" leteo je iznad prometne oblasti Oba Akran u nigerijskoj prestonici Lagosu kada je bio prinuđen da prinudno sleti u utorak oko 15 časova po lokalnom vremenu. I onda se bukvalno dogodilo čudo, javlja "Daily Mail".

Trenutak prinudnog sletanja koje je okončano padom aviona na prometnu ulicu i eksplozijom zabeleženo je na šokantnom snimku.

Kako se može videti, avion je prilikom pokušaja sletanja na ulicu prvo udario u banderu, da bi potom nosom pao na ulicu, prevrnuo se i eksplodirao.

Incident se dogodio u blizini benzinske pumpe, dok je susednom kolovoznom trakom prolazila cisterna.

Ljudi koji su se zatekli na licu mesta u trenutku eksplozije su prvo panično počeli da beže na sve strane, ali su se mnogi brzo vratili kako bi ugasili požar.

U avionu su bile dve osobe - pilot i putnik - koje su čudom preživele nesreću, saopštio je Nigerijski biro za bezbednosne istrage.

Da čitava situacija bude još neverovatnija, na snimku može da se vidi kako pilot izlazi iz olupine i odlazi, doduše povređen. U foto-galeriji on je na poslednjoj fotografiji, na kojoj se vidi kako hoda uz pomoć dva muškarca.

Stalni sekretar Državne agencije za vanredne situacije u Lagosu dr Olufemi Oke-Osaniintolu rekao je da su sve povređene osobe prebačene u bolnicu.

On je ranije izjavio da je helikopter sleteo na put ispred zgrade Ujedinjene banke za Afriku u Lagosu i da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Ali Ibrahim Farinloje, vršilac dužnosti koordinatora za jugozapadnu zonsku kancelariju nigerijske Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, pojasnio je: "U avionu su bile dve osobe."

"Kontrolni toranj je potvrdio da su u avionu bile samo dve osobe, a ne četiri. Tri kratera na licu mesta nastala su od udara o tlo."

Odmah je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo šta je uzrok ove neverovatne nesreće sa srećnim krajem.

Bonus video:

00:36

Kineski veliki amfibijski avion za gašenje požara završava testiranje

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.