OVO JE BORBA NEPRESTANA! Bajden i Tramp UBOJITO do kraja, a sadašnjeg predsednika KOČI JEDNO, biće "KRVAVO"
Tramp i Bajden, Foto: Profimedia

AMERIKA I PROBLEMI

OVO JE BORBA NEPRESTANA! Bajden i Tramp UBOJITO do kraja, a sadašnjeg predsednika KOČI JEDNO, biće "KRVAVO"

Bajden je i dalje veoma nepopularan predsednik, s obzirom da ga trenutno podržava samo 39 odsto Amerikanaca

Objavljeno:

Aktuelni i bivši predsednik SAD Džozef Bajden i Donald Tramp imaju podjednaku podršku birača od 43 odsto, pokazuje istraživanje Njujork tajmsa i Koledža Sijena.

Istovremeno je smanjen broj demokrata koji se protive tome da Bajden ponovo bude njihov kandidat za predsednika. Njujork Tajms navodi da ih je prošle godine bilo dve trećine, a sada ih je oko 50 odsto, prenosi RTCG.

Uprkos tome, Bajden je i dalje veoma nepopularan predsednik, s obzirom da ga trenutno podržava samo 39 odsto Amerikanaca.

 Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Istraživanje američkog lista i Koledža Sijena pokazao je da Tramp dominira nad svojim rivalima za republikansku predsedničku nominaciju, jer razlika između njega i drugoplasiranog guvernera Floride Rona Desantisa iznosi 37 procenata.

U rezultatima istraživanja se navodi da Tramp ima podršku 54 odsto republikanskih glasača, dok bi za Desantisa glasalo 17 odsto, a svi ostali potencijalni kandidati imaju podršku od tri procenta ili manju.

Unutarstranački izbori Demokratske i Republikanske stranke za predsedničkog kandidata biće održani od januara do juna sledeće godine, a predsednički izbori su u novembru.

Bonus video:

01:02

KRITIKE BRITANIJE: Ukrajina bi trebalo da bude zahvalnija na pomoći! Stručnjaci analiziraju: Bajden izjavio preduslov Zelenskom?

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.