RAZBIJENI PROZORI, PUSTOŠ, TIŠINA: Sablasna slika "GRADA DUHOVA" posle SNAŽNE eksplozije usled POŽARA (VIDEO)
Požar u Grčkoj, Foto: EPA/GIOTA LOTSARI

Požar u Grčkoj

RAZBIJENI PROZORI, PUSTOŠ, TIŠINA: Sablasna slika "GRADA DUHOVA" posle SNAŽNE eksplozije usled POŽARA (VIDEO)

Požar u okolini Volosa stavljen je pod kontrolu, ali grad je postao "grad duhova"

Objavljeno:

Razbijeni prozori na izlozima, oštećene fasade na kućama i otvorene kapije svedoče o tome da se nešto strašno dogodilo u provincijskom gradu Nea Anhijalos u kod Volosa u Grčkoj, čiji su stanovnici morali da se evakuišu juče nakon eksplozije u vojnom skladištu.

"Grad je prazan od juče, a neki se polako vraćaju kako bi videli štetu koja je načinjena. Stanovnici su napustili Nea Anhijalos u 18 sati popodne, skoro sve su ostavili za sobom, kuće, svoje automobile", piše portal Ert news.

Snimci pokazuju sablasnu sliku grada, koji je u petak ujutru prekrio talas tišine.

"Dok su eksplozije odjekivale, mnogi su pobegli i zaboravili da zaključaju svoje kuće", rekao je Makis Nasiadis, ističući da je grad pretrpeo veliku štetu iako je nekoliko kilometara udaljen od vojnog skladišta.

Na sreću, niko nije povređen u incidentu.

Požar u okolini Volosa, u centralnoj Grčkoj, koji je izazvao eksplozije u vojnom skladištu, stavljen je pod kontrolu, saopštila je Vatrogasna služba te zemlje.

Kako prenosi televizija Ert, na gašenju vatre u okrugu Magnezija, u Tesaliji, gde se Volos nalazi, angažovano je 90 vatrogasaca sa četiri grupe vojne pešadije, 31 vozilo, pet aviona i jedan helikopter.

Konkretno, kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, situacija u Magneziji je daleko bolja, jer je noćas u Mikrotebesu, gde je najpre došlo do razbuktavanja, požar je do jutra ugašen i odatle se širi dim.

Taj požar, koji je izbio u sredu, u četvrtak je doveo do niza jakih eksplozija u skladištu municije Ratnog vazduhoplovstva, nedaleko od Nea Anhijalosa u Tesaliji.

Posle eksplozija, stanovnici mesta Nea Anhijalos, Stupi, Velanidija, Maratos, Kritarija, Soros, Kastraki, Kokino i Perivleptos, bili su obavešteni da se evakuišu.

U Nea Anhijalosu, Obalska straža je preduzela ukrcavanje građana na privatne čamce, koji su se okupili u luci. Građani su odvedeni u Lučku kapetaniju Volos, a zatim u smeštni gradski Izložbeni centar. U tom prostoru smešteno je više od 1.000 ljudi.

Bonus video:

00:14

Požar u Borči za vreme superćelijske oluje

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.