AKO PLANIRATE DA IDETE U NEMAČKU, OVU KARTU MORATE IMATI: Ovo je sve što TREBA DA ZNATE, evo i koliko KOŠTA
Nemačka, Foto: Profimedia

MOŽE VAM POSLUŽITI

AKO PLANIRATE DA IDETE U NEMAČKU, OVU KARTU MORATE IMATI: Ovo je sve što TREBA DA ZNATE, evo i koliko KOŠTA

Za Dojčlandtiket se sklapa mesečna pretplata koja se može svakog meseca otkazati

Objavljeno:

Od maja ove godine kroz celu Nemačku može da se putuje uz posebnu kartu koja mesečno košta 49 evra, a prvi podaci pokazuju da ova karta postiže ozbiljan uspeh.

"Dojčlandtiket", odnosno karta od 49 evra, ima za cilj da podstakne stanovnike Nemačke na češće korištenje autobusa i vozova. Ona omogućava stanovnicima Nemačke putovanje svim lokalnim i regionalnim prevoznim sredstvima širom zemlje za 49 evra mesečno.

Sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo kako je broj putovanja železnicama značajno porastao otkako je ova karta uvedena. Kako navode nemački mediji, karta od 49 evra očigledno je već u maju i junu imala uticaa na železnički saobraćaj.

Istraživanje koje je sproveo mobilni operater O2 Telefonika pokazalo je kako je očigledan značajan porast putovanja vozom na udaljenostima većim od 30 kilometara nakon uvođenja karte početkom maja.

Nemačka
Nemačkafoto: Profimedia

Prema podacima Udruženja nemačkih prevozničkih preduzeća, u junu je kartu koristilo dobrih 9,6 miliona putnika, a pretpostavlja se kako će u budućnosti ovu kartu imati 17 miliona ljudi.

Inače, za Dojčlandtiket se sklapa mesečna pretplata koja se može svakog meseca otkazati.

Bonus video:

01:49

NEMAČKA NIJE BILA OVAKO EKONOMSKI SLABA JOŠ OD DRUGOG SVETSKOG RATA! Glavni ekonomista VB banke naveo GLAVNE pokazatelje krize

(Espreso/ Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.