KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO OSUMNJIČENOG ZA IVANKINO UBISTVO? Ove 3 stvari su igrale ključnu ulogu u identifikaciji
Ana Ivankova, Foto: Printscreen/Facebook/Anna Ivankova

istraga

KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO OSUMNJIČENOG ZA IVANKINO UBISTVO? Ove 3 stvari su igrale ključnu ulogu u identifikaciji

Ova dva elementa, u kombinaciji sa nalazima sigurnosnih kamera i iskazima svedoka, bila su ono što je suštinski povezalo slučaj i navelo vlasti na trag 35-godišnjaka

Objavljeno:

Materijal sa sigurnosnih kamera, rane na različitim delovima njegovog tela, otisci koje je ostavio na mestu zločina kao i nakit koji je nosio na rukama dokazi su koji su istražitelje odveli do osumnjičenog za ubistvo transrodne osobe u Grčkoj.

Muškarac (35) iz Bangladeša uhapšen je zbog ubistva Ane Ivankove, poznate kao Ivanka, prenosi Protothema.

Kako su policajci saznali tokom istrage, osumnjičeni je na dan ubistva rano ujutru ušao u zgradu u koju je živela Ivanka, a nekoliko sati kasnije izašao iz nje skočivši kroz prozor.

Nakon što je pobegao sa mesta zločina, kamere su ga uhvatile kako peške ide ka centru Atine, dok na rukama i licu ima povrede. One ukazuju da je tome prethodila borba. Čovek hoda nekoliko minuta i konačno završava u svojoj kući u Omoniji.

Ivanka, Grčka
foto: PrintScreen/ Facebook/Anna Kouroupou

U suštini se radi o ruti kojom je išao navodni počinilac od trenutka kada je izvršio ubistvo do povratka kući.

Osim snimaka sa bezbednosne kamere, još dva elementa igrala su ključnu ulogu u njegovoj identifikaciji. To su otisci koje je ostavio na mestu zločina i nakit koji je nosio na rukama.

Na početku istrage policija je na snimcima sa kamera primetila da je počinilac, nepoznat u to vreme, nosio prsten i narukvicu na ruci. Kada je osumnjičeni primećen u utorak, 18. jula i priveden, policija je primetila da je nosio isti prsten i narukvicu kao i osoba sa snimka.

Ova dva elementa, u kombinaciji sa nalazima sigurnosnih kamera i iskazima svedoka, bila su ono što je suštinski povezalo slučaj i navelo vlasti na trag 35-godišnjaka.

Osumnjičeni, kada su nadležni locirali, imao je povrede po glavi, rukama i drugim delovima tela.

Kada ga je policija pitala odakle mu to, on je odgovorio da su nepoznati napadači pokušali da ga otmu i povredili su ga.

On za sada negira umešanost u ubistvo Ivanke.

Bonus video:

03:05

UBISTVO ILI ČIN SAMILOSTI? U Srbiji podeljena mišljenja po pitanju legalizacije eutanazije! Stručnjaci iznose KLJUČNE PROBLEME

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.