ŠEF KOZA NOSRE OSTAJE IZA REŠETAKA DO KRAJA ŽIVOTA! Pao nakon 30 godina BEKSTVA, činio GNUSNA ZLODELA
Mateo Mesina Denaro, Foto: Wikipedia

potvrđena doživotna kazna zatvora

ŠEF KOZA NOSRE OSTAJE IZA REŠETAKA DO KRAJA ŽIVOTA! Pao nakon 30 godina BEKSTVA, činio GNUSNA ZLODELA

Mesina Denaro je uhapšen početkom januara u klinici za lečenje raka U Palermu, nakon 30 godina bekstva, i trenutno se nalazi u maksimalno obezbeđenom zatvoru u L'Akvili pod strogim režimom

Objavljeno:

Italijanski sud u Kaltaniseti potvrdio je u sredu doživotnu kaznu zatvora koja je izrečena zatvorenom bosu Koza Nostre, Mateu Mesini Denaru, zbog njegove umešanosti u desetine ubistava, uključujući bombaške napade 1992. godine u kojima su ubijene sudije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Sud je podržao zahtev javnog tužilaštva na dan kada Italija obeležava 31. godišnjicu bombaškog napada na Via d'Amelio u Palermu, u kom su ubijeni Borselino i pet članova njegovog obezbeđenja.

Mesina Denaro je uhapšen početkom januara u klinici za lečenje raka U Palermu, nakon 30 godina bekstva, i trenutno se nalazi u maksimalno obezbeđenom zatvoru u L'Akvili pod strogim režimom.

Mateo Mesina Denaro
Mateo Mesina Denarofoto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pored atentata na Falkonea i Borselina, ovaj moćni šef mafije iz Trapanija osuđen je i za ubistvo Đuzepea Di Matea, dvanaestogodišnjeg sina mafijaša koji je postao svedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kiselini.

Takođe, osuđen je za bombaške napade na umetničke i verske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok je 40 povređeno.

Bonus video:

04:29

MAFIJA NEKAD I SAD SE MNOGO RAZLIKUJE Boža Spasić otkrio tajne starih kriminalaca ZA JEDAN JEZIV IZRAZ DOSAD NISMO ČULI

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.