IMA 100 GODINA, A U DUŠI DEVOJKA! Ova baka i dalje radi 4 dana u nedelji, ovo je njen RECEPT ZA SREĆU! (VIDEO)
Džejn Berns, Foto: Printscreen/Tik Tok/maggiehusvar

SVAKA JOJ ČAST!

IMA 100 GODINA, A U DUŠI DEVOJKA! Ova baka i dalje radi 4 dana u nedelji, ovo je njen RECEPT ZA SREĆU! (VIDEO)

Ona radi u prodavnici 26 godina i to je i dalje jedan od njenih omiljenih načina da provodi vreme

Objavljeno:

Džejn Berns nije uvek planirala da radi i kada napuni 100 godina. Ipak, ona većinu jutara sama vozi 20 minuta od svoje kuće u Sinsinatiju do Mejsona u Ohaju, da bi ušla u smenu kao rezačica tkanina sa skraćenim radnim vremenom u radnji Džoan Fabrik i Krafts.

Ona radi u prodavnici 26 godina i to je i dalje jedan od njenih omiljenih načina da provodi vreme.

- Uživam u onome što radim, pa želim da to nastavim da radim. Radiću dokle god mogu ili dokle god budu hteli da radim - kaže ona.

Berns, koja 26. jula puni 101 godinu, počela je da radi u zanatskoj radnji 1997. godine, samo nekoliko meseci nakon što joj je suprug Dik umro. Njena ćerka Dona Berns je radila u prodavnici na pola radnog vremena i preporučila ju je za tu ulogu, misleći da bi to moglo biti dobrodošlo odvraćanje pažnje od tuge, piše CNBC Make It.

@maggiehusvar jayne loves you all so much and i am so thankful for all of you loving on here. we are just beginning sharing jaynes story! #wholesometiktok ♬ original sound - Maggie

Stogodišnjakinja, koja je većinu svoje karijere bila knjigovođa, pokušavala je da se penzioniše nekoliko puta tokom svojih 70-ih i 80-ih godina, ali bi se "povukla iz penzije" samo nekoliko meseci kasnije, jer je propustila rutinu i ručkove sa kolegama.

- Uživam da razgovaram sa svima sa kojima radim i da upoznam mušterije koje su veoma ljubazne. Čak i ako su neki od njih iznenađeni što me vide za stolom za sečenje - kaže ona.

Na kraju krajeva, ne postoji tajna da se živi duži i srećniji život, kaže Berns, ali "rad je pomogao". Tokom svoje višedecenijske karijere, Berns je naučila da postoji jedna osobina koja je zajednička svim "najboljim poslovima", a to su dobri saradnici.

- Važno je pronaći ljude koji su prijateljski nastrojeni i ljubazni - kaže ona.

Imati dobre radne odnose ne samo da vaš posao čini prijatnijim, ono takođe može učiniti da vreme prolazi, što bi vam, prema Berns, moglo pomoći da živite duže.

@maggiehusvar jayne pulled out some attitude this weekend but we hope you all had a great week! @joannstores #bonesday ♬ original sound - Maggie

Njene savete o karijeri podržava 85-godišnja studija istraživača sa Harvarda, koja je otkrila da su pozitivni odnosi ono što ljude čini srećnim tokom celog života.

Studija je pokazala da su najnesrećniji poslovi obično najusamljeniji i da uključuju više nezavisnog rada od međuljudskih odnosa ili zahtevaju noćne smene, kao što su vožnja kamiona i noćno obezbeđenje.

- Pozitivni odnosi na poslu dovode do nižeg nivoa stresa, zdravijeg rada i manjeg broja dana kada se vraćamo kući uznemireni - pišu dva istraživača, Robert Valdinger i Marc Šhulc, u svojoj knjizi "Dobar život".

Bonus video:

02:59

BAKA MARA: GROM MI SPALIO KUĆU U SEKUNDI! Čuli smo udar u 3 ujutro, a onda je buknuo požar! DETALJI DRAME U RIPNJU!

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.