ČASNE SESTRE PEVAJU DOK GRČKA GORI: Neće da se evakuišu, POLICIJA IH MOLI! (VIDEO)
Časne sestre, Foto: Printscreen/Twitter/@hellenicpolice

borba sa opasnom vatrenom stihijom

ČASNE SESTRE PEVAJU DOK GRČKA GORI: Neće da se evakuišu, POLICIJA IH MOLI! (VIDEO)

Grčka se drugi dan zaredom bori sa šumskim požarima

Objavljeno:

Dok se Grčka bori sa šumskim požarima koji se nekontrolisano šire kod Atine i pokušava da evakuiše stanovništvo koje je u opasnosti, na društvenim mrežama pojavio se snimak časnih sestara iz jednog manastira.

Kako pišu grčki mediji, policija se svim snagama trudi da ubedi časne sestre da se evakuišu iz manastira u Mandri u zapadnoj Atici.

Manastir se nalazi u blizini požarišta.

Međutim, časne sestre su još uvek kod manastira, a kako se vidi na snimku koji kruži mrežama, one pevaju i krste se dok je svuda oko njih dim.

Prema informacijama, policijske snage nastavljaju da deluju na tom području radi pružanja pomoći građanima.

Vatru potpiruju jaki vetrovi, zbog čega se potvrdilo da je, ne samo teško kontrolisati požar, već da je zbog toga moralo da se evakuiše nekoliko naselja. Oko 250 vatrogasaca uz pomoć 75 kamiona i aviona gasi požare.

Opisujući da je vazduh toliko pun dima da se ne može videti na daljinu, gradonačelnik Mandre, Hristos Statis, ocenio je da nedostatak vatrogasnih aviona doprinosi širenju vatre.

"Jutros do 4:00 nije bilo problema sa požarima u širem regionu Mandre. Nažalost, nedostatak vatrogasnih aviona doneo je negativne rezultate. Nalazim se u Panorami, gde smo izdali naređenje o preventivnoj evakuaciji, a vatra se širi velikom brzinom", rekao je Statis.

Bonus video:

00:13

Vatra kulja iz rupe u zemlji

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.