ŠOKANTNA ISPOVEST AMERIČKOG VOJNIKA IZ UKRAJINE: "Mučili su nas kao na filmovima, bio sam na sekundu od smrti!"
Američki vojnik, Foto: Printscreen/Youtube/ABC

ovaj čovek je preživeo horor!

ŠOKANTNA ISPOVEST AMERIČKOG VOJNIKA IZ UKRAJINE: "Mučili su nas kao na filmovima, bio sam na sekundu od smrti!"

On je početkom leta 2022. godine pristupio ukrajinskoj jediicni koja je bila sastavljena od stranih boraca

Objavljeno:

Aleks Druk je američki ratni veteran iz iračkog rata koji je bio zarobljen u Ukrajini u junu 2022. godine, a nakon što je oslobođen, za američki "ABC News" je govorio kako su tekli dani u zarobljeništvu. On se inače ponovo vratio u Ukrajinu uprkos jezivom iskustvu koje je imao.

"Osećam se prilično dobro. Znate. Ukrajina mi je kao drugi dom, pa je lepo ponovo biti kod kuće. Ja sam obeležen čovek i mislim da sam dobio svoju drugu priliku za život. Dakle, ako me opet zarobe, nestaću. Prvi put kada sam došao, osećao sam se kao da imam puno da dam ukrajinskom narodu, njihovoj vojsci. A sada osećam da imam još više", rekao je Druk.

On je početkom leta 2022. godine pristupio ukrajinskoj jedinici koja je bila sastavljena od stranih boraca. Zarobljen je sa Endijem Hujnom, još jednim američkim vojnim veteranom, a u ruskom zatvoru su obojica proveli 105 dana.

Oslobađanje zatvorenika posredovale su dve države, Turska i Saudijska Arabija.

"Bilo je prilično teško. Mislim, mučili su nas na načine za koje sam mislio da se događaju samo u filmovima, ali ne, bilo je stvarno. Čini se smešno da se kaže, ali na mnogo načina imao sam sreće što sam već pastio od posttraumatskog stresniog poremećaja (PTSP) iz Iraka... Došao sam u situaciju malo spremniji, ali biti u samici mesec dana i čekati smrtnu kaznu u ruskom zatvoru dva, dva i po meseca daje vam puno vremena za razmišljanje. Puno vremena za introspektivu. I shvatio sam da imam drugu šansu za život. Nebrojeno puta sam bio manje od sekunde udaljen od smrti. I zato pokušavam da učinim pozitivne stvari, što je jedan od razloga zašto sam se vratio ovde u Ukrajinu. Želim da činim dobre stvari u svom životu", kazao je Druk.

Za kraj intervjua, rekao je da su njegovi prijatelji i porodica jer se vraća u Ukrajinu u kojoj i dalje besni rat. Da podsetimo, danas je podvodnim dronovima uništen Krimski most.

"Ovaj put sam prisiljen da se vratim, jer želim da ovaj rat završi", zaključio je Aleks Druk.

Bonus video:

01:17

UKRAJINA ISCRPELA LJUDSTVO, RUSIJA NEMA SNAGE DA IZVRŠI KONTRAUDAR! Pandurević otkrio kada možemo očekivati PREGOVORE I KRAJ RATA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.